Nieuwsbericht

Landelijke themabijeenkomst Kwaliteit van zorg 2019

Op 21 mei 2019 geplaatst door

Patiëntveiligheid staat bij ziekenhuizen hoog in het vaandel. Dagelijks zet een groot aantal zorgprofessionals zich met veel toewijding in om patiënten de beste zorg te bieden. Desondanks ontvangt niet iedere patiënt de zorg die hij of zij nodig had. In sommige gevallen leidt dit zelfs tot onbedoelde zorgschade. Veel zorgprofessionals kunnen zich vaak wel die ene patiënt herinneren. Maar hoe zit het met de patiënten die zorgprofessionals mogelijk minder scherp op hun netvlies hebben? Dit is wat wij onder ‘de verloren patiënt’ verstaan.

Hoe vindt u deze uit het oog verloren patiënten? En hoe draagt u hiermee bij aan het verbeteren van de patiëntveiligheid in uw ziekenhuis? Hier gaan we het tijdens de themabijeenkomst met u over hebben.

We beginnen met drie plenaire sessies, verzorgd door Douwe Biesma (St. Antonius Ziekenhuis), Sorien Kleefstra (IGJ) en Sjoukje van der Bij (DHD) samen met een medisch specialist. Tijdens de deelsessies gaan we dieper in op diverse methoden in en kunt u ervaringen met andere deelnemers uitwisselen. We sluiten de dag af met een inspirerende lezing van Ellen de Visser, wetenschapsjournalist voor de Volkskrant en auteur van het boek ‘Die ene patiënt’.

Namens dagvoorzitter Sezgin Cihangir en het team van DHD nodigen we u van harte uit voor de landelijke themabijeenkomst op donderdag 27 juni bij Castellum Hoge Woerd in Utrecht.

Klik op onderstaande link voor meer informatie over het programma en inschrijven

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.