Nieuwsbericht

Trimbos: Animatie maakt onzichtbare gevaren derdehands rook zichtbaar

Op 2 september 2020 geplaatst door

Derdehands rook is bij zowel ouders als zorgprofessionals nog niet altijd bekend. Met derdehands rook bedoelen we de stoffen die tijdens het roken neerdalen in de omgeving en achterblijven nadat een roker klaar is met roken. In de nieuwe animatie voor zorgprofessionals zien we waarom het belangrijk is om hierover met ouders te praten én waarom het voor de gezondheid van kinderen zo belangrijk is om als zorgprofessional zelf ook rookvrij te zijn.

Ga met ouders in gesprek

Niet alleen ouders, maar ook zorgprofessionals zijn nog niet altijd op de hoogte van derdehands rook. In de nieuwe animatie derdehands rook voor zorgprofessionals zien we hoe giftige rookdeeltjes neerslaan op kleding, huid en haren. Zo krijgen kinderen van ouders die buiten roken nog steeds schadelijke stoffen uit tabaksrook binnen. 

Derdehands rook is een onzichtbaar gevaar met grote gevolgen.

“Derdehands rook is een onzichtbaar gevaar met grote gevolgen”, stelt een kinderarts na het zien van de animatie. De animatie roept zorgprofessionals op om ouders te informeren over derdehands rook. Dit kan ouders motiveren om te stoppen met roken. “De animatie laat duidelijk zien dat roken altijd onwenselijk is, omdat de schadelijke stoffen blijven kleven. Ook als je het buiten doet. Zelfs rondom een couveuse waar je deze stoffen echt niet wilt hebben”, vertelt een kraamverzorgende.

Lees het volledige bericht op  de website van het Trimbos

Daar vindt u ook de link naar de animatie en de notitie over derdehands rook. 

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.