Nieuwsbericht

ZRTI introduceert nieuwe behandeltechniek voor uitzaaiingen in de wervel

16 oktober 2020 | 1 minuut lezen

Het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI) biedt haar patiënten de modernste behandelingen dicht bij huis. Sinds 1 oktober is daar weer een nieuwe behandeltechniek aan toegevoegd. Patiënten kunnen nu ook voor bestraling van uitzaaiingen in de wervel een stereotactische behandeling krijgen.

Bij stereotactische bestraling wordt het doel heel nauwkeurig bestraald met een veel hogere dosis dan bij normale bestralingen. Hierbij komt er zo min mogelijk straling in het omliggende gezonde weefsel terecht. Voor patiënten die maar één of enkele uitzaaiingen in de wervel hebben kan hiermee de ziekte langer onder controle blijven. Omdat bij de wervels kritieke gebieden zitten, zoals het ruggenmerg, is het erg belangrijk dat dit heel nauwkeurig gebeurt. Het ZRTI is dan ook erg trots dat deze behandeling nu kan worden gegeven. De eerste patiënt is inmiddels met succes bestraald met deze techniek.

Andere gebieden van het lichaam

Het ZRTI werkt eraan om stereotactische bestraling ook in andere gebieden van het lichaam mogelijk te maken. Deze zeer nauwkeurige hoge dosisbehandeling bieden zij al een aantal jaren aan in geval van kleine longtumoren of uitzaaiingen in de longen of hersenen. Hiervoor blijven patiënten vanzelfsprekend bij hen terecht kunnen.

Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut

Het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut, met vestigingen in Vlissingen en Roosendaal, biedt mensen met kanker hoogwaardige radiotherapie (bestraling) in een kleinschalige en aangename omgeving dicht bij huis. Met een zo groot mogelijk effect van de behandeling en zo min mogelijk bijwerkingen. Daarom houdt het ZRTI ontwikkelingen binnen het vakgebied nauwlettend in de gaten. Kijk ook eens op de website www.zrti.nl  

NieuwsVacaturesOver NVZ Kennisnet