Nieuwsbericht

Reminder: Kom in november naar de regiobijeenkomsten ZMT!

Profielfoto van Petri Benschop
Petri Benschop
10 oktober 2019 | 2 minuten lezen

Wat zijn de zorgberoepen van de toekomst? En welke arbeidsbesparende innovaties gaan het verschil maken? In het programma Ziekenhuisprofessionals maken de toekomst! werkt de NVZ met haar leden aan het toekomstbestendig maken van de arbeidsmarkt voor de ziekenhuisbranche. In november trekt ZMT! het land in om de nieuwste ontwikkelingen te delen.

Tijdens de bijeenkomsten praten we je bij over de volgende thema’s:

• Nieuwe beroepen in de ziekenhuiszorg – De zorg verandert continu en dat heeft ook effecten op het werk. Hoe vertalen de actuele revolutionaire technologische ontwikkelingen zich concreet naar de huidige arbeidsmarktdiscussie in de zorg? Krijgt een patiënt straks een domeinentolk of een uit-zijn-verbandmeester aan zijn bed? Tijdens een inspirerende sessie bieden we je een doorkijkje naar de zorgberoepen van morgen. De toekomst is namelijk minder ver weg dan je denkt!

• Arbeidsbesparende innovaties – Hoe kunnen we het werk in het ziekenhuis anders organiseren? Hoe kunnen innovaties helpen om de werkdruk te verlagen en ook in de toekomst aan de veranderende zorgvraag te voldoen? Een inventarisatie van arbeidsbesparende initiatieven en cultuur in de ziekenhuisbranche. Hoe kunnen we daar samen mee aan de slag?!

• ZMT!-stroomversnellers - De NVZ ontwikkelt samen met de leden praktische handreikingen om instellingen op gang te helpen in de transitie naar een toekomstgerichte, goedwerkende arbeidsmarkt. De stroomversnellers kunnen je helpen bij het opzetten of verder uitbouwen van projecten, maar kunnen ook regionale initiatieven versterken. De eerste stroomversnellers over een succesvolle aanpak van taakherschikking en strategische personeelsplanning zijn af en worden tijdens de bijeenkomsten gepresenteerd; doe er je voordeel mee!

Datum, tijd en locatie
- 5 november van 13:00-16:00 uur in het Franciscus Gasthuis te Rotterdam (aanvang met lunch)
- 11 november van 13:30-16:30 uur in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen (afsluitend met borrel)
- 21 november van 10.00-13.00 uur in de ochtend in het Deventer Ziekenhuis te Deventer (aansluitend met lunch)

Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via onze website.

Voor wie?
De bijeenkomsten zijn bedoeld voor leden van de NVZ die geïnteresseerd zijn in de arbeidsmarkt en arbeidsbesparende innovaties. Met name de contactpersonen ZMT!, HR-professionals, leerhuisprofessionals en professionals die zich bezig houden met innovatie zijn van harte uitgenodigd.

Over ZMT!
Het programma Ziekenhuisprofessionals maken de toekomst! zet in op twee programmalijnen: slimmer werken door de inzet van arbeidsbesparende innovaties en regionale samenwerking op het terrein van strategisch HR-beleid. Zo zorgen we dat vraag en aanbod van gekwalificeerde en gemotiveerde professionals beter aansluit op de veranderende zorgvraag van de patiënt. Goede zorg kan immers niet zonder voldoende goed toegeruste en gemotiveerde medewerkers. 

Vragen
Voor organisatorische vragen over deze bijeenkomsten kun je contact opnemen met Heleen Steenbeek, bereikbaar via telefoonnummer 06 12 17 80 90 of via e-mail bijeenkomsten@nvz-ziekenhuizen.nl.

Voor vragen over het programma ZMT! kun je contact opnemen met Willie Vermeulen, bereikbaar via telefoonnummer 030 2739314 of via e-mail w.vermeulen@nvz-ziekenhuizen.nl.