Nieuwsbericht

Herinnering: Scan Strategisch HR- en opleidingsbeleid

Profielfoto van Lotte Smit
Lotte Smit
27 januari 2020 | 1 minuut lezen

Graag willen wij de eerdere uitnodiging tot deelname aan de Scan Strategisch HR- en opleidingsbeleid nogmaals onder uw aandacht brengen.

Het arbeidsmarktprogramma Ziekenhuisprofessionals maken de toekomst! (ZMT!) van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) heeft een Scan Strategisch HR- en opleidingsbeleid ontwikkeld. De scan ondersteunt de organisatie bij het realiseren van goed personeels- en opleidingsbeleid rond ontwikkeling en behoud van medewerkers dat aansluit bij de ontwikkeling van de zorgvraag.

De vragenlijst is op 7 januari door Newcom verzonden naar de HR-manager. Omdat het de bedoeling is om de vragenlijst gezamenlijk vanuit het HR- en opleidingsperspectief in te vullen, is het mogelijk om de link ten aanzien van de opleidingsvraagstukken halverwege door te sturen naar de opleidingsmanager. Het advies is om de scan aan de hand van een gezamenlijk gesprek in te vullen. Het gesprek over de scan vraagt ongeveer een uur tijd.

Graag vragen wij u om uiterlijk 31 januari de scan in te vullen. Deelname is belangrijk aangezien dit zowel voor uw eigen organisatie als voor de branche inzichtelijk maakt in welke mate de beweging naar professionele ontwikkeling van medewerkers ten behoeve van toekomstbestendige zorg wordt versterkt. Tegelijkertijd biedt het de NVZ inzicht in hoe de realisatie van strategisch personeels- en opleidingsbeleid zich landelijk ontwikkelt: hoe ziet die ontwikkeling eruit en waar zou ondersteuning kunnen helpen? Op deze wijze willen we ten behoeve van de programma’s KiPZ en ZMT! naar de toekomst toe nog beter samenwerken aan het realiseren van een goed werkende arbeidsmarkt voor de branche ziekenhuizen.