Nieuwsbericht

Platform tegen stress in de zorg gelanceerd

Profielfoto van Ana Karadarevic
Ana Karadarevic
9 juli 2020 | 1 minuut lezen

Werkgevers in de zorg en zorgprofessionals kunnen voortaan terecht op het Platform Stress de Baas. Dit informatieplatform is een initiatief van de Stichting IZZ, ledenorganisatie PGGM&CO en PFZW.

Het platform helpt werkgevers onder meer om inzicht te verkrijgen in de totale mentale gezondheid van hun organisatie. Ook biedt het een menukaart met informatie om zorgprofessionals mentaal te ondersteunen of door te verwijzen als dat nodig is. Zorgprofessionals op hun beurt kunnen er terecht voor bijvoorbeeld een gratis online test. Daardoor krijgen ze meteen inzicht in hun eigen mentale gezondheid en een overzicht van mogelijkheden om die gezondheid te vergroten.

Mentaal gezond

Het Platform Stress de Baas is een informatieplatform met specialistische kennis om zorgprofessionals te helpen mentaal gezond te blijven, met betrekking tot stress, burn-out en andere psychische klachten. Het platform biedt werkgevers en werknemers in de zorg informatie en hulpmiddelen die mentale gezondheid in de sector vergroten. Juist in deze tijd is dat extra belangrijk, stellen de initiatiefnemers.

Het platform is voorzien van specifieke en specialistische kennis over werken onder stressvolle omstandigheden. IZZ, PGGM&CO en PFZW werken hiervoor samen met Defensie (de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg (MGGZ) en het Defensie-programma Duurzaam Gezond Inzetbaar (DGI) en ARQ IVP (expert bij ingrijpende gebeurtenissen).