Nieuwsbericht

Terugkijken webinar: Verhogen deeltijdfactor als oplossing voor het arbeidsmarkttekort in de zorg

Profielfoto van Willie Vermeulen
15 september 2020 | 1 minuut lezen

De meeste zorginstellingen zijn in deze tijd van arbeidsmarktkrapte druk aan de slag met het werven van nieuw personeel. De oplossing ligt mogelijk dichterbij, namelijk bij de mensen die al werkzaam zijn in de instelling.  

Op dit moment spreekt bijna de helft van de vaste medewerkers nooit met hun leidinggevende over de mogelijkheden van het uitbreiden van hun contract, terwijl - met name vrouwelijke deeltijdwerkers - wel vaak meer uren zouden willen werken. Wanneer deze groep hun contract met enkele uren per week vergroot, kan het personeelstekort met duizenden arbeidskrachten worden teruggedrongen, zo verwachten onderzoekers. 

Tijdens het webinar ‘Verhogen deeltijdfactor als oplossing voor het arbeidsmarkttekort in de zorg’ dat op 8 september heeft plaats gevonden, delen wij de uitkomsten uit het onderzoek, bespreken de kansen en presenteren wij u de aanpak van de stichting Het Potentieel Pakken. Ook delen we de praktische ervaringen van twee betrokken proeftuinen.

Daarmee krijgt u antwoord op de vraag of het verhogen van de deeltijdfactor een serieuze bijdrage kan leveren aan het oplossen van de personeelstekorten in uw organisatie en waar u moet beginnen. U kunt het webinar terugkijken via deze link.