Heb je een korte mededeling of een link die je wilt delen, plaats het op dit prikbord. Heb je een vraag, gebruik dan de Vraag en antwoord-module.
Masters in het hbo Alle hbo-masters zijn vanaf 4 september terug te vinden op één website: https://www.levenlanghogeschool.nl/
Ons leven en werken verandert snel. De samenwerkende hogescholen stellen daarom: Investeer in nieuwe kennis en skills door je aan te melden bij een hogeschool dichtbij. Met zes redenen onderbouwen ze waarom een deeltijdstudie, aan de hogeschool, interessant is voor werknemers. Ook staan er veelgestelde vragen & antwoorden, en persoonlijke verhalen op de site.
Promotietekst:
Wil jij jezelf bij-, na- of omscholen? De hogescholen in Nederland bieden verschillende mogelijkheden die passen bij jouw situatie. Of je nu een bachelor (deeltijd), master (voltijd/deeltijd), associate degree, cursus of training zoekt, er is voor ieder wat wils. Bovendien kun je bij veel opleidingen op meerdere momenten in het jaar instromen. Kijk op https://www.levenlanghogeschool.nl/. Wil je specifiek meer weten over zorg en welzijn? Ga dan naar Zorg Medisch & Welzijn | Hogescholen Nederland (levenlanghogeschool.nl)
Uitnodiging: Benchmarking OK congres
- datum: vrijdag 11 oktober 2024
- tijd: van 9.30 - 17.30 uur
- locatie: UMC Utrecht
Ontmoet vele OK collega’s uit het hele land en laat je inspireren en bijpraten door geweldige sprekers, best practices en sessies rondom thema’s als Toekomstgericht opleiden OK personeel, leiderschap binnen de OK-teams en de meerwaarde van integraal capaciteitsmanagement.
Wat kan je zoal verwachten? Een greep uit de plenaire en deelsessies:
- Een casus van het UMC Utrecht waarin zij uitleggen hoe de medewerkers van de OK logistiek meer taken overnemen van operatieassistenten. Op deze manier kan deze schaarse beroepsgroep zich focussen op het assisteren aan tafel.
- Twee onderzoekers delen hun bevindingen naar aanleiding van interdisciplinair wetenschappelijk onderzoek en wat voor leiderschapsgedrag (zowel van chirurg als andere teamleden) kan bijdragen aan een veerkrachtige OK!
- Een presentatie van de Luchtverkeersleiding (LVNL): wat zijn de paralellen met de OK’s rondom het thema capaciteit? Hoe gaat de LVNL om met personele krapte, het werven van zoveel mogelijk nieuwe collega’s vanuit de opleiding en met (on)verwachte afwijkingen in de planning?
- De inzet van A.I. bij het maken van de OK-planning, een samenwerkingsproject tussen het Erasmus MC en UMC Utrecht. Hoe worden de krachten gebundeld om te komen tot een zo goed mogelijke voorspelling van de operatieduur?
- Het Amsterdam UMC deelt hoe zij de centrale regie over de capaciteit hebben verbeterd. Het zoeken naar bedden, verschuiven van afspraken en brandjes blussen vraagt veel tijd van zorgverleners en planners. Door meer samenwerking tussen afdelingen en slimmer – niet harder – te werken, kan de schaarse capaciteit van bijvoorbeeld bedden, poli’s en operatiekamers veel beter benut worden.
- Een presentatie over het unieke Calamiteitenhospitaal, een samenwerking tussen het UMC Utrecht en de ministeries van Defensie en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Over hoe dit unieke ziekenhuis binnen korte tijd kan opschalen naar de op dat moment noodzakelijke capaciteit en hoe dit gerealiseerd wordt ondanks de personele krapte. In de middag kan er ook ingeschreven worden voor een rondleiding aan dit volledig operationele ondergrondse ziekenhuis.
We sluiten de dag af met een energieke keynote van Arno Folkerts. Op een neurowetenschappelijk onderbouwde en humoristische manier spreekt hij over de thema’s leiderschap en samenwerking. Dit alles vanuit de mogelijkheden en beperkingen van het menselijk brein.
Voor het volledige programma, sprekers en registratie: kijk op https://benchmarkingok.yellenge.nl. Inschrijven kan via deze link.
Ken je de E-learning ‘Versterk je zeggenschap’? Speciaal voor professionals die nog niet dagelijks met zeggenschap bezig zijn, maar dat wel graag willen, is er de e-learning ‘Versterk je zeggenschap’.
Met deze gratis e-learning leer je in ongeveer 30 minuten via onder andere vragen, tips en filmpjes wat zeggenschap is en hoe jij het zelf kan versterken. De e-learning is ook op te nemen in het leermanagementsysteem van jouw instelling.
Volg hier de e-learning: E-learning 'Versterk je zeggenschap' - Landelijk Actieplan Zeggenschap (zeggenschapindezorg.nl)
Juli 2024 - Nieuwsbrief Landelijk Actieplan Zeggenschap: Het is de hoogste tijd! (campaign-archive.com)
Hierin lees je o.m. over:
-
Subsidie om zeggenschap te versterken: waarom moet je die aanvragen en wat moet je daar nu al voor regelen?
-
Online bijeenkomst over draagvlak: hoe krijg je mensen mee met jouw plannen om zeggenschap te versterken?
-
Landelijke Monitor Zeggenschap: waarom is het van belang om de staat van zeggenschap in jouw organisatie te (blijven) meten?
Interessse in zeggenschap? Meld je aan voor de nieuwsbrief van het Landelijk Actieplan Zeggenschap. Op de website vind je onderaan de aanmeldoptie.