Nieuwsbericht

2 Nieuwe kennisgroepen; Antistollingszorg en Kwetsbare Ouderen!

Profielfoto van Anita Lenarduzzi
1 juli 2024 | 1 minuut lezen

Er zijn twee nieuwe kennisgroepen; Antistollingszorg en Kwetsbare Ouderen. In beide kennisgroepen ligt de focus op het leren en verbeteren om zo de patiëntveiligheid te vergroten.

Veilige antistolling
Er zijn al veel waardevolle initiatieven om de patiëntveiligheid rondom het thema antistollingszorg te verbeteren. Door bijvoorbeeld  samen met zorgprofessionals en patiënten te zoeken naar bestaande en nieuwe manieren om de vermijdbare schade in de medisch specialistische zorg verder terug te dringen. De kennisgroep Antistollingszorg richt zich op drie onderdelen, de informatieoverdracht, het casemanagement in de ziekenhuizen en de regionale samenwerking.

Kwetsbare Ouderen
Door de toenemende vergrijzing blijft het thema Kwetsbare Ouderen een relevant onderwerp. Veel instellingen hebben mooie stappen gezet om de zorg voor deze groep veiliger en beter te maken. 

Laagdrempelig 
In beide kennisgroepen vind je nieuws, documenten, tips en goede voorbeelden.  Ook kun je ervaringen uitwisselen met collega’s uit andere zorginstellingen en elkaar vragen voorleggen. Zo kunnen we de beweging van het leren en verbeteren op een laagdrempelige manier in stand houden.