Nieuwsbericht

Uitnodiging voor Expertgroep 'Pepper in de zorg'

Profielfoto van Willie Vermeulen
17 februari 2020 | 1 minuut lezen

Zorgrobot Pepper

Tijdens de regionale ZMT!-bijeenkomsten in november 2019 heeft een aantal van jullie al kennis gemaakt met zorgrobot Pepper. In de klankbordgroep ZMT! is vervolgens het idee ontstaan om met een aantal ziekenhuizen/revalidatiecentra actief aan de slag te gaan met Pepper: Wat zijn de mogelijkheden van robotisering, waar liggen de barrières? Hoe gaan medewerkers met Pepper om en hoe reageren patiënten op een robot? Wat gebeurt er met de arbeidsmarkt als we de robot als formatie gaan inzetten? Wie is juridisch verantwoordelijk voor Peppers handelingen? Mag Pepper informatie doorvertellen? Dit soort vraagstukken benadrukt de noodzaak om als branche zelf aan de slag te gaan en te zoeken naar de optimale samenwerking (en afstemming) tussen Pepper en de mens. De vraag daarbij is: wat willen en kunnen we met Pepper in de zorg? Vooralsnog is Pepper namelijk niet meer en minder dan een tablet op wielen. 

Uitnodiging
Samen op zoek naar de mogelijkheden, risico’s, randvoorwaarden, goede voorbeelden, werkinhoud en werktevredenheid van medewerkers die in een Pepper-omgeving werken. Dát is de uitdaging waar we mee aan de slag willen en jullie voor nodig hebben!

Is jouw organisatie lid van de NVZ, in het bezit van Pepper en wil je samen in een expertgroep met ons verbinden, verkennen en verbreden hoe robotisering de zorg kan versterken? Meld je dan aan om op 17 maart 2020 deel te nemen aan de expertgroep ‘Pepper in de zorg’! 

Het overleg vindt plaats van 09.30-11.30 uur bij de NVZ, Oudlaan 4 in Utrecht. Je kunt je aanmelden door op deze mail te antwoorden of een bericht te sturen naar info@zmt-ziekenhuizen.nl.

Graag tot dan!