ZMT!: Inventarisatie arbeidsbesparende innovaties

Inventarisatie arbeidsbesparende innovaties 

Ten behoeve van het arbeidsmarktprogramma 'Ziekenhuisprofessionals maken de toekomst! (ZMT!) zijn wij op zoek naar goede voorbeelden van arbeidsbesparende innovaties; innovaties die u met de overige leden van de NVZ wilt delen om te verbinden, belemmeringen in beeld te brengen en opschaling mogelijk te maken door krachten te bundelen en samen te werken aan de doorontwikkeling van de innovaties.

De huidige arbeidsmarktknelpunten en de toekomstige zorgvraag, vragen om innovatieve arbeidsbesparende oplossingen. De programmalijn ‘Slimmer Werken’ stimuleert NVZ-leden andere vormen van werken in te zetten met behulp van proces en technologische innovaties die een positief effect hebben op de inhoud van het werk en de arbeidsmarkt van de branche. Dit vraagt in veel gevallen om een andere organisatie van het werk.

De inzet van arbeidsbesparende innovatieve oplossingen beoogt een stijging van de inzetbaarheid en een verlaging van de werkbelasting. Naar de toekomst kunnen deze innovaties mogelijk ook taken of functies overbodig maken en zullen er nieuwe functies en taken ontstaan. 

Breng je arbeidsbesparende innovatie in! Dan brengen wij deze samen verder!

Je kunt de innovatie aanmelden onder de module 'voorbeelden'. 

Lidmaatschap

Om te kunnen aanmelden voor deze open werkgroep dient u eerst in te loggen of te registreren op dit netwerk.

Voorbeeld

Er zijn geen praktijkvoorbeelden om weer te geven.