Nieuwsbericht

Vooruitblik congres B-learning: "Al toekomstbehendig? Ga op 19 september met vakgenoten in dialoog!"

Profielfoto van Petri Benschop
Petri Benschop
2 augustus 2022 | 2 minuten lezen

Over een paar weken is het zo ver: het congres ‘Energiek & duurzaam de toekomst in’ van het B-learningplatform! Priscilla Verwoert en Coby Veenstra, stuurgroepleden van platform, blikken vooruit. Wat kun je als HR- of opleidingsprofessional verwachten van deze dag?

“Een inspirerende dag met vakgenoten! Er zijn veel trends en ontwikkelingen die veel impact hebben op de zorg, maar ook op ons werk als opleidingsprofessional. Hoe gaan wij, vanuit ons vakmanschap, om met de ontwikkelingen die op ons af komen? Zoals veranderingen in de zorg, het onderwijs, nieuwe technologie en de arbeidsmarktproblematiek. Welke skills hebben wij en onze medewerkers nodig om daar snel en slim op in te spelen? Hoe zorgen wij ervoor dat zorgorganisaties steeds behendiger worden in het aanpassen aan de continu veranderende wereld, in plaats van de stress en onrust die dit nu vaak geeft? Wat is aantrekkelijk werkgeverschap? Hoe kunnen we onze medewerkers binden en boeien? Wat zijn goede voorbeelden en kunnen we van elkaar leren? De sprekers op het congres kijken elk vanuit hun eigen expertise en invalshoek naar deze vraagstukken. Zij zullen ons kritisch spiegelen, bevragen en aan het denken zetten. Om zo toekomstbehendiger te zijn of te worden!”

Wat houdt ‘toekomstbehendig zijn’ eigenlijk in, en waarom is dit zo’n belangrijk thema in de zorg?

“Voor ons betekent het dat medewerkers in de zorg - dus ook wijzelf - actief moeten anticiperen op de veranderingen die op ons afkomen. Stilstaan is geen enkele optie. Blijven ontwikkelen en leren is een must! Zoals leren omgaan met de grote hoeveelheid informatie die op ons afkomt, (samen)werken in de off- en online wereld en omgaan met onzekerheid en onvoorspelbaarheid. Wij vinden het heel belangrijk dat we hierover met elkaar de dialoog aangaan. Het vraagt om een andere mindset en om ander gedrag: niet de makkelijkste onderdelen van het continu leren.

Welke workshop willen jullie absoluut niet missen?

“Wij kunnen niet kiezen en leren graag van de geleerde lessen van andere organisaties. We willen eigenlijk overal langs. Wij gaan met meerdere mensen uit onze organisaties naar het congres en zullen ons verdelen over de workshops om het maximale eruit te halen.”

Wanneer is het congres geslaagd volgens jullie? Met welk gevoel hoop je dat de deelnemers naar huis gaan?

“We sluiten de dag af met een netwerkdiner, een kans om elkaar te ontmoeten en te spreken. En om zo te voorkomen dat iedereen de file inrijdt! Onze dag is geslaagd als mensen tijdens het diner nog napraten over de inspirerende dag, die ene geweldige spreker of dat fantastische inzicht die ze hebben gekregen. En alvast plannen maken voor de volgende dag, om die zaken al aan te pakken!”

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Enthousiast geworden? Kom op 19 september naar het congres ‘Energiek & duurzaam de toekomst in’ van het B-learningplatform!

Bekijk het programma. Of meld je direct aan!