Nieuwsbericht

Aan de slag met de volgende stap in patiëntveiligheid

Profielfoto van Anita Lenarduzzi
17 januari 2023 | 1 minuut lezen

Dankzij de inzet van zorgprofessionals, managers en bestuurders is de zorg-gerelateerde schade en sterfte de afgelopen jaren gedaald. Maar het kan nog beter, want nog steeds sterven onnodig ieder jaar ruim duizend patiënten in ziekenhuizen. Nog meer protocollen, richtlijnen en regels maken de zorg niet veiliger. Door aandacht te besteden aan het verbinden van mensen en leren van elkaar, zorgt het vertrouwen op het vakmanschap van onze professionals voor meer patiëntveiligheid. Dat is precies wat we beogen te doen bij Tijd voor Verbinding.

Inmiddels hebben we binnen het programma vele mooie praktijkvoorbeelden opgehaald. Hierdoor hebben we inzicht gekregen in hoe in een zorgorganisatie de beweging te starten naar het verbeteren van de patiëntveiligheid. Wat dit vraagt van een afdeling Kwaliteit & Veiligheid. Hoe werkklimaat en cultuur van invloed zijn op de mogelijkheden binnen jouw zorgorganisatie; de rol van het bestuur. Hoe waardevol ervaringsdeskundigheid van patiënten kan zijn. 

Wil je bijdragen aan het agenderen van het gesprek over patiëntveiligheid op of rondom je werkplek? Wij geven je graag handvatten via onze toolkit, gevuld met teksten, beelden en call-to-action.