Nieuwsbericht

Aan de slag in een leer- en verbeternetwerk voor betere patiëntveiligheid

Profielfoto van Anita Lenarduzzi
13 december 2023 | 1 minuut lezen

Wil je ook aan de slag met collega-professionals uit het hele land en een volgende stap zetten in het verbeteren van de zorg in jouw zorginstelling? Sluit je dan aan bij een van de leer- en verbeternetwerken die Tijd voor Verbinding heeft opgezet. 

Binnen het programma Tijd voor Verbinding geloven we dat de zorg voor patiënten beter en veiliger wordt door van elkaar te leren. Samen kunnen we zo de zorg verbeteren. Daarom zoeken we de verbinding met bestaande (leer- en verbeter) netwerken en ondersteunen we de start van nieuwe leer- en verbeternetwerken. We leggen contacten met en tussen zorginstellingen, delen ‘werkzame bestanddelen’ die we ophalen uit de praktijk en helpen zorginstellingen bij het overnemen van inspirerende praktijkvoorbeelden. We werken toe naar zelfstandigheid van leer- en verbeternetwerken en met eigen kartrekkers. Tijd voor Verbinding is ondersteunend.

Wil je: 

  • Onderdeel zijn van een multidisciplinair leer- en verbeternetwerk
  • Warme contacten smeden
  • Reflecteren met en leren van elkaar
  • Vanuit intrinsieke motivatie een actieve bijdrage leveren
  • Samen op zoek gaan naar een (gemeenschappelijk) leer- en verbeterdoel, op maat voor je eigen organisatie
  • Je eigen proces, ontwikkelingen en tips & tricks te delen én anderen op weg helpen
  • Ondersteuning zoeken bij je collega’s en leidinggevende of afdeling? 

 Er zijn verschillende leer- en verbeternetwerken voor de thema’s Multidisciplinair gesprek, Kwetsbare ouderen en Antistollingszorg. Meld je hier aan voor deelname aan een leer- en verbeternetwerk. 

Op 17 januari 2024 organiseert Tijd voor Verbinding een landelijke bijeenkomst, waar alle leer- en verbeternetwerken van de drie thema's (multidisciplinair gesprek, kwetsbare ouderen en antistolling) èn onze ambassadeurs en experts bij elkaar komen. Het wordt een middag vol kennis, inspiratie en contacten. 
Wil je erbij zijn, meld je dan hier aan.