Nieuwsbericht

Zó werkt de zorg in Nederland verschijnt 5 juni 2018

Profielfoto van Frederique Nagtegaal
Frederique Nagtegaal
24 mei 2018 | 1 minuut lezen

Wie bepaalt of een oudere ondersteuning krijgt? Wie houdt toezicht op de Jeugdwet? Wat houdt concurreren in de zorg in? Welke wet regelt de bescherming tegen gezondheidsbedreigingen? En hoeveel geld gaat er naar de medisch-specialistische zorg? Het Nederlandse zorgstelsel is best complex. En dat terwijl wij er allemaal op een manier mee in aanraking komen. Zó werkt de zorg in Nederland wijst zorgprofessionals (in spe), bestuurders, beleidsmakers, belangenbehartigers en patiënten de weg door de Nederlandse gezondheidzorg.

Toegankelijke visualisaties

Zó werkt de zorg in Nederland geeft – met korte teksten en heldere visualisaties – inzicht in ons zorgstelsel. Van geldstromenkaarten tot en met overzichten over wetten en spelers.

Een boek voor iedereen die meer wil weten over de zorg, en voor alle zorgprofessionals (in spe) die zich er iedere dag middenin begeven.

Uitgebreide en herziene editie

Zó werkt de zorg in Nederland kwam voor het eerst uit in 2015 en behaalde een oplage van ruim 11.000 boeken. De visualisaties vonden hun weg in materiaal voor onderwijs en nascholing. De uitgave die op 5 juni 2018 verschijnt, is geheel herzien en uitgebreid.  

Platform Zó werkt de zorg

Zó werkt de zorg in Nederland is een uitgave van Platform Zó werkt de zorg. Het debat en de besluitvorming over de zorg naar een hoger plan te tillen door middel van heldere en objectieve informatie; dat is de missie van het platform. Met De Argumentenfabriek als uitvoerend partner, maken de partners van het platform het zorgstelsel inzichtelijk en begrijpelijk. Partner van het platform zijn:

VvAA, NVZ, NFU, Patiëntenfederatie Nederland, Zorgverzekeraars Nederland, LAD, Vilans, Erasmus iBMG, AAG, ministerie van VWS, Zorginstituut Nederland, RIVM, Ambulancezorg Nederland en NZa.

Praktische informatie

Zó werkt de zorg in Nederland verschijnt op 5 juni 2018 en is verkrijgbaar in webshops en in de boekhandel. Het boek kost €25,00, het e-book (geschikt voor laptops en tablet) kost €12,50.

Voor afname van meer dan tien exemplaren én voor het aanvragen van een recensie-exemplaar: mail naar info@zowerktdezorg.nl.