Nieuwsbericht

Ondersteuning voor VIPP 5-deelnemers - begeleid live gaan met MedMij

Profielfoto van Marco Suppers
22 juni 2022 | 1 minuut lezen

De VIPP 5-deadline voor het technisch ontsluiten van gegevens uit het EPD is op 30 september aanstaande. In de praktijk zien wij dat, na het behalen van het MedMij-label, verder testen in de keten EPD-leverancier, DVZA en PGO nodig is voor succesvolle uitwisseling. Daarom kunnen deelnemers aan VIPP 5 voor module 1 ondersteuning krijgen om na kwalificatie en acceptatie te komen tot livegang in een productieomgeving.

VIPP 5 gaat deze ondersteuning bieden samen met Stichting MedMij, VZVZ, Nictiz en PROVES-MedMij. Hiervoor kunnen zorginstellingen en leveranciers kiezen uit twee routes:

  • Route 1 - ondersteund testen
  • Route 2 - zelfstandig testen

Op woensdag 13 juli tussen 13:30 en 17:00 is de kick-off van route 1.

Locatie: op het kantoor van de NFU aan de Oudlaan 4 te Utrecht of via Teams.

Tijdens deze kick-off ontvangen deelnemers informatie over het proces en wat de ondersteuning inhoudt. Deze dag is ook interessant voor geïnteresseerden voor route 2, omdat we tijdens de kick-off toelichtingen welke ondersteuning uit route 1 ook bruikbaar is voor route 2 (bijvoorbeeld kennissessies en het delen van lessons learned). De kick-off is een hybride event.

Wil je gebruikmaken van deze (kosteloze) ondersteuning? Lees dan eerst de aanvullende informatie in de bijlage en kijk of je aan de instapvoorwaarden voldoet.