Nieuwsbericht

Nieuw: de PalliaPodcast. Met toolkit om de podcast in je netwerk te delen

Profielfoto van Irma Koorn
24 oktober 2022 | 2 minuten lezen

Palliatieve Zorg Nederland (PZNL) is gestart ​​​​​​​met een zesdelige podcastserie: de PalliaPodcast. ​​​​​​​In deze serie komen zorgverleners aan het woord over één van de meest b​​​​​​​​​elangrijke onderdelen van de palliatieve zorg: proactieve zorgplanning. Het doel van de podcast is het informeren van zorgprofessionals; wanneer start je het gesprek met een ongeneeslijk zieke patiënt over zorg in de laatste levensfase? Welke woorden gebruik je? En wat is er nodig om proactieve zorgplanning in de organisatie te implementeren? De podcastserie geeft antwoord op deze vragen.

Vraag de toolkit aan en deel de PalliaPodcast in je netwerk 

Inmiddels staan er drie afleveringen van de PalliaPodcast online. In de eerste uitzending vertellen twee zorgprofessionals hoe hoe zij proactieve zorgplanning in hun ziekenhuis hebben geïntegreerd. Hoe hebben ze zich hierop voorbereid? Wat was ieders rol? Welke dilemma’s kwamen ze tegen en hoe hebben ze die aangepakt?

De tweede uitzending gaat over de gewenste competenties en vaardigheden die je nodig hebt om dergelijke gesprekken te voeren. In deze aflevering delen drie zorgverleners aan de hand van casuïstiek ook eerlijk wat ze achteraf liever anders hadden gedaan.

De derde aflevering gaat over het herkennen van het juiste moment voor een gesprek. Welke signalen geeft een patiënt of een naaste en wat doe je hiermee? Wat doe je als een gesprek anders loopt dan verwacht? 

Elke vrijdag een nieuwe aflevering

De komende vrijdagen worden ook afleveringen 4, 5 en 6 gelanceerd. In deze edities wordt onder meer het belang van samenwerking tussen zorgverleners, taalgebruik en het documenteren van de wensen en behoeften van de patiënt besproken.

Zo ontvang je de PalliaPodcast toolkit

Om zoveel mogelijk medisch specialisten en andere zorgprofessionals te bereiken verzoeken we je om de podcast met je achterban delen, bijvoorbeeld in een nieuwsbrief of op socialmedia. Er is een toolkit samengesteld met onder andere content voor social posts en ander promotiemateriaal. Stuur een mailtje naar Aimée Reinards van PZNL en je ontvangt de toolkit via WeTransfer. En/of repost de berichten van PZNL, je vindt ze via #PalliaPodcast op LinkedIn en Twitter.

De PalliaPodcast is een initiatief van PZNL en mede mogelijk gemaakt door ZonMwIKNL hielp bij de totstandkoming van dit project.