Nieuwsbericht

Persbericht: Check je ziekenhuis!

Op 4 oktober 2018 geplaatst door

De Nederlandse ziekenhuizen lanceren 4 oktober de nieuwe website Ziekenhuischeck.nl. Met dit gezamenlijke initiatief geven alle ziekenhuizen in Nederland inzicht in hun kwaliteitsgegevens, en bieden zo waardevolle keuze-informatie voor een groot aantal behandelingen. Ziekenhuizen kunnen per behandeling met elkaar worden vergeleken, ook geeft de website informatie over de samenwerking tussen ziekenhuizen.

NVZ-voorzitter Yvonne van Rooy: "Met Ziekenhuischeck zetten ziekenhuizen een volgende stap in het beschikbaar maken van keuze-informatie. Door kwaliteitsinformatie van ziekenhuizen op één site te kunnen bekijken en vergelijken, weten patiënten nog beter waar ze aan toe zijn."

Vergelijken

De zorg in Nederlandse ziekenhuizen is goed, maar niet alle ziekenhuizen zijn gelijk. Op Ziekenhuischeck kan een patiënt eenvoudig ziekenhuizen naast elkaar zetten om een beeld te krijgen van de geleverde zorg. Ieder ziekenhuis kan een toelichting geven op Ziekenhuischeck, om patiënten inzicht te geven in de achtergrond van de cijfers. Waarom is een uitkomst hoger of juist lager?

Samenwerking

Veelvoorkomende behandelingen, zoals een staaroperatie, worden in de meeste ziekenhuizen uitgevoerd. Voor andere operaties verwijst het eigen ziekenhuis soms door naar een ziekenhuis dat hierin is gespecialiseerd. Ziekenhuizen maken ook deze informatie inzichtelijk: voor welke operaties en behandelingen kan de patiënt terecht, en voor welke operaties en behandelingen bestaat een samenwerkingsverband.

Landelijke cijfers

De cijfers op Ziekenhuischeck zijn afkomstig van kwaliteitsindicatoren die ziekenhuizen wettelijk verplicht moeten aanleveren aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en Zorginstituut Nederland. Deze cijfers worden ook door artsen en ziekenhuizen zelf gebruikt om de kwaliteit van zorg te verbeteren. De algemene tevredenheidscijfers zijn afkomstig uit landelijk onderzoek.

Ga naar www.ziekenhuischeck.nl

Bron: NVZ
Trefwoorden: ziekenhuischeck
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Projectleider VIPP en Adviseur informatieveiligheid

Graag voortaan in berichten vermelden welke categorien het betreft, bijv. alleen de algemene ziekenhuizen, ook de UMC's e/o categorale ziekenhuizen.

Gegevens van categorale ziekenhuizen worden nl. niet getoond.

mvrg,

Marleen Lannoo, Reade

Communicatiemedewerker

Goedemorgen Marleen,

Dank voor je reactie. De revalidatiecentra worden getoond in het Kwaliteitsvenster.
Aankomend jaar gaan we ook voor de revalidatiecentra een revalidatiecheck ontwikkelen.

Mocht je hier nog vragen over hebben, dan hoor ik het graag.

Hartelijke groet,

Sacha Rutges