Nieuwsbericht

Rijndam Revalidatie investeert in uniek scholingsprogramma voor verpleegkundigen

Profielfoto van Annejette Scheer
Annejette Scheer
27 november 2018 | 1 minuut lezen

Hogeschool Rotterdam en PostMdopleidingen hebben samen met Rijndam Revalidatie een lesprogramma ontwikkeld. Het programma heeft als doel het professionaliseren en positioneren van de verpleegkundigen als medebehandelaar binnen de revalidatiezorg en is toegespitst op de praktijk. Het traject omvat drie verschillende leerroutes: verpleegkundig leiderschap, klinisch redeneren en action learning.

Scholing voor alle verpleegkundigen
Het is bijzonder dat een hele discipline binnen een organisatie tegelijkertijd geschoold wordt. Docenten van de Hogeschool Rotterdam en PostMdopleidingen geven les op locatie bij Rijndam voor zowel MBO als HBO verpleegkundigen. 100 verpleegkundigen van Rijndam krijgen in groepen van 10 tot 20 training in onder andere klinisch redeneren, onderzoeksvaardigheden en evidence based practice. MBO verpleegkundigen ontvangen een certificaat waarmee ze vrijstelling krijgen bij onderdelen van de HBO Verpleegkundige opleiding.

Waardevol
Aymane Ouazzani Chahdi, verpleegkundige op de afdeling neurorevalidatie is blij met dit leertraject: “Het is erg waardevol om deze training met elkaar te kunnen volgen. Als team krijgen we nu kennis en vaardigheden om onszelf te ontwikkelen en om zo de revalidatiezorg te verbeteren.“

Actieve bijdrage
Rijndam vindt het belangrijk in de kennis van haar verpleegkundigen te investeren om complexe zorgvraagstukken aan te kunnen. “Verpleegkundigen gaan actief een bijdrage leveren aan de revalidatiebehandeling vanuit verpleegkundig perspectief. Dat zal zich manifesteren in een gelijkwaardige positie binnen het multidisciplinaire team. De scholing zal leiden tot efficiëntie en kwaliteitsverbetering van de revalidatiezorg.” Aldus Alina de Groot, verpleegkundig manager en projectleider van dit leertraject.