Nieuwsbericht

Hoe maken we de verpleegafdeling in het ziekenhuis voedings-, beweeg-, en slaapvriendelijk?

Profielfoto van Franka Schoenmaker
19 juni 2023 | 1 minuut lezen

Gezonde voeding, voldoende bewegen en een goede nachtrust zijn essentieel voor het optimale herstel van patiënten. Bij Ziekenhuis Gelderse Vallei werken we actief aan het verbeteren van onze verpleegafdelingen op deze gebieden. We zetten ons in voor eiwitrijke voeding en stimuleren patiënten om zoveel mogelijk te bewegen en uit bed te komen. Daarnaast hebben we al diverse maatregelen genomen om de verpleegafdelingen 's nachts stiller en donkerder te maken.

We zien dat deze maatregelen een positief effect hebben op het herstel en het welzijn van de patiënten. Echter, er is altijd ruimte voor verdere verbetering. Wil je meer informatie over de initiatieven die Ziekenhuis Gelderse Vallei al heeft genomen of wil je meedenken over hoe we de afdelingen nog voedings-, beweeg- en slaapvriendelijker kunnen maken? Bezoek dan onze website.

Profielfoto van Patricia Vlasman
22 juni 2023
Profielfoto van Patricia Vlasman
22 juni 2023

Beste Franka,

Wat een prachtige factsheet! Enorm handig voor andere leden ook :-) 

Veel complimenten vanuit het NVZ team preventie & leefstijl. Wij komen na de zomer bij jullie op werkbezoek, en daar verheug ik me erg op. Ben jij daar dan ook bij?

Veel groeten,

Patricia Vlasman (p.vlasman@nvz-ziekenhuizen.nl) 

Profielfoto van Anne Mooij
28 juni 2023
Profielfoto van Anne Mooij
28 juni 2023

Wat leuk dat je op bezoek komt Patricia! Laat maar even weten wanneer precies, dan ben ik er bij:) 

Groetjes Anne Mooij (amooij@zgv.nl)