Nieuwsbericht

Regionale kick-off bijeenkomsten arbeidsmarktprogramma

Op 21 januari 2019 geplaatst door

Regionale kick-off bijeenkomsten arbeidsmarktprogramma: 'Ziekenhuisprofessionals maken de toekomst!'

 Gezocht: Denk- en doekracht!

 

De zorg is verreweg de grootste werkgever in Nederland. Tegelijkertijd zien we dat het aantal moeilijk vervulbare vacatures in de zorg verder toeneemt. Er zijn onvoldoende mensen beschikbaar op de arbeidsmarkt! Om in de toekomst minder afhankelijk te zijn van de factor arbeid, moeten ziekenhuizen en revalidatiecentra op zoek naar een andere wijze om het werk te organiseren en naar versterking van de regionale samenwerking. 

 

De NVZ zet zich samen met de ziekenhuizen in om deze problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken. Dat doen we via ons arbeidsmarktprogramma: ‘Ziekenhuisprofessionals maken de toekomst!’. Graag nodigen wij professionals uit om hun kennis, kunde, ideeën en creativiteit te brengen én te delen!

 

Tijdens de kick-off bijeenkomst van het programma wordt, voorafgegaan door een gezamenlijke inspirerende aftrap, in kleine groepen uitwerking gegeven aan de twee thema’s die onder het programma vallen:

 

- Anders Werken (arbeidsbesparende technologische en sociale innovaties)
- Versterken regionale samenwerking (gerelateerd aan de personeelsbezetting)

 

In een creatieve setting worden de deelnemers uitgedaagd om mogelijke ideeën, oplossingen en aanpakken voor de twee vraagstukken te ontwikkelen. De opbrengst wordt hierna plenair gepresenteerd en beoordeeld op toegevoegde waarde en uitvoerbaarheid. Goede ideeën worden vanzelfsprekend in het programma geïntegreerd en waar mogelijk omgezet in concrete activiteiten. Zo maken we het programma sterk, zodat de NVZ-leden beter ondersteund kunnen worden bij hun arbeidsmarktuitdaging naar de toekomst!

 

Wij zoeken ’denkers’ en ‘doeners’ die op een van onderstaande kick-off bijeenkomsten mee willen denken en doen. De bijeenkomsten zijn van 13.00 uur tot 17.00 uur.

 

Datum: Dinsdag 12 februari 2019
Locatie: Regio Utrecht (exacte locatie volgt)

Meer informatie en direct inschrijven, klik op deze link.

 

Datum: Donderdag 14 februari 2019
Locatie: Isala te Meppel

Meer informatie en direct inschrijven, klik op deze link.

 

Datum: Dinsdag 19 februari 2019
Locatie: Kempenhaeghe te Heeze

Meer informatie en direct inschrijven, klik op deze link.

Vragen
Voor organisatorische vragen over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Heleen Steenbeek, bereikbaar via telefoonnummer 06 12 17 80 90 of via e-mail bijeenkomsten@nvz-ziekenhuizen.nl.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.