Nieuwsbericht

Werkgroep Arbocatalogus zoekt versterking infectiepreventie/arbeidshygiëne vanuit algemene ziekenhuizen

Profielfoto van Christl Foekema
11 oktober 2023 | 1 minuut lezen

De algemene ziekenhuizen en de umc’s werken al langere tijd samen op arbogebied. Daarvoor zijn werkgroepen opgericht, zo ook voor infectiepreventie en huidbelasting. Door diverse activiteiten draagt de werkgroep wezenlijk bij aan het verbeteren van de aanpak van infectiepreventie (IP) en het vergroten van de aandacht voor huidbelasting bij het werken in een universitair of algemeen ziekenhuis.

Een belangrijke taak van de werkgroep is het actualiseren van de arbocatalogus op de onderwerpen infectiepreventie en huidbelasting. In de arbocatalogus beschrijven werkgevers- en werknemersorganisaties gezamenlijke afspraken over de wijze waarop zij (gaan) voldoen aan de doelvoorschriften van de overheid voor gezond en veilig werken. De arbocatalogus voor de algemene ziekenhuizen vind je op http://www.betermetarbo.nl.

De richtlijnen in de arbocatalogus over infectiepreventie en huidbelasting zijn toe aan herziening. Is de inhoud nog up to date? Zijn de richtlijnen goed toepasbaar in de ziekenhuiszorg? En meer dan dat: worden de belangrijkste IP-thema’s wel voldoende breed opgepakt binnen de ziekenhuizen?

Gezocht

De werkgroep zoekt een of meer deskundigen infectiepreventie/arbeidshygiëne vanuit de algemene ziekenhuizen. Interessant als jij invloed wilt hebben op de kwaliteitsontwikkeling van je vakgebied, belangrijke thema's op een hoger niveau wilt agenderen en je netwerk wilt vergroten. Reageren kan uiterlijk 27 oktober.

Lees hier meer.