Nieuwsbericht

Ziekenhuischeck.nl viert 5e verjaardag

Profielfoto van Martine Sixma
20 oktober 2023 | 2 minuten lezen

In oktober 2023 vieren we de 5e verjaardag van de website www.ziekenhuischeck.nl. De website geeft informatie over de kwaliteit van de zorg in ziekenhuizen in Nederland. Je kunt van veel behandelingen of ziektes opzoeken hoe goed ziekenhuizen dat doen. Bijvoorbeeld bij staaroperaties. Ook krijgt elk ziekenhuis een rapportcijfer van patiënten.

Welke kwaliteitsinformatie vind je op deze website?

We vullen de informatie op deze website steeds aan. Zo vind je er nu informatie over de kwaliteit van 29 behandelingen en 10 kwaliteitsthema’s.

Welke informatie vind je er nog meer?

Er staat niet alleen kwaliteitsinformatie op ziekenhuischeck.nl. Je vindt er ook de wachttijd per ziekenhuis. Bij ziekenhuizen die de patiëntervaring meten staan ook de cijfers vermeld over hoe patiënten de zorg hebben ervaren.

Ziekenhuizen houden ook bij of artsen en patiënten samen beslissingen nemen over de behandeling. Ook deze informatie vind je nu op ziekenhuischeck.nl.

Een andere aanvulling is informatie over digitale zorg. Op ziekenhuischeck.nl staat bij elk ziekenhuis welke digitale zorg ze hebben. Voorbeelden van digitale zorg zijn online een afspraak maken en online de uitslag van een onderzoek inzien. Bij sommige ziekenhuizen kun je ook mailen of videobellen met de arts.

Wist je dat…

  • sinds het bestaan van de website al ruim 1,2 miljoen mensen hier al op hebben gekeken?
  • de teksten geschreven zijn in eenvoudig Nederlands, zodat de informatie geschikt is voor iedereen?
  • sinds 2020 de revalidatie-instellingen ook hun kwaliteitsinformatie delen op de website www.revalidatiecheck.nl?
  • op NVZ Kennisnet de groep Ziekenhuischeck bestaat?