Nieuwsbericht

Congres 'Patiënt aan het roer'

Op 20 februari 2019 geplaatst door

Beste lezer,

Hoe kan een zorginstelling de invloed en medezeggenschap van patiënten versterken? Wat levert dat op voor patiënten en voor zorgorganisaties? Hoe verbeter je de besluitvorming in de spreekkamer? En wat voor gevolgen heeft de nieuwe Wmcz? Deze (en andere) vragen staan centraal op het congres ‘De patiënt aan het roer’ dat het LSR samen met Guus Schrijvers Academie organiseert op 12 april 2019 in Utrecht. We nodigen u van harte uit hieraan deel te nemen.


Verdieping en inzicht
Het congres zet alle belangrijke ontwikkelingen op een rijtje en geeft verdieping en inzicht in de verschillende aspecten rond (collectieve) inspraak en invloed van patiënten.

Deelname is niet alleen interessant voor cliëntenraden en patiëntenorganisaties. Ook (beleids)medewerkers, managers en bestuurders kunnen hier nieuwe kennis opdoen en ervaringen uitwisselen.

Het cliëntenperspectief is een gezamenlijk belang van alle betrokken. Brengt u daarom deze uitnodiging vooral ook onder de aandacht van anderen in uw organisatie.

Ziekenhuizen: betrek patiënten meer bij het beleid


Themagerichte parallelsessies en workshops
Naast plenaire sprekers zijn er drie rondes met themagerichte parallelsessies en workshops. Van de nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) tot het verbeteren van vaardigheden van patiënten en (de rol van) e-health bij het creëren en stimuleren van patiënteninvloed.

Jasper Boele, directeur LSR over de Wmcz


Meer informatie
Wilt u meer informatie of u inschrijven voor het congres over patiënteninvloed in de zorg op 12 april 2019? Klik dan hier voor het programma, alle info en de sprekers. De deelnemerskosten bedragen € 295 (btw-vrij).

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.