Nieuwsbericht

Maarten van der Weijden Foundation vraagt om projectvoorstellen kankeronderzoek

Profielfoto van Ana Karadarevic
Ana Karadarevic
13 december 2019 | 1 minuut lezen

De Maarten van der Weijden Foundation organiseert in 2020 een elfsteden estafettetocht om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankerpatiënten. De foundation heeft een call gepubliceerd voor het indienen van projectvoorstellen op het gebied van kankeronderzoek.

De foundation roept mensen op om projectvoorstellen op het gebied van kankeronderzoek in te dienen. De exacte criteria voor projectvoorstellen zijn te vinden op de website van de Maarten van der Weijden Foundation. De deadline voor indiening van vooraanmeldingen is 6 januari 2020.

Elfsteden estafettetocht

Zwemmer en voormalig kankerpatiënt Maarten van der Weijden zwom de elfsteden estafettetocht in 2018 en 2019, maar hij doet niet mee in 2020. Hij draagt het stokje over aan een estafette-team dat de volledige tocht van 195 km zal volbrengen. Tijdens een recente uitzending van De Wereld Draait Door (DWDD) maakte Van der Weijden bekend dat BN'ers zoals Claudia de Breij de tocht gaan zwemmen. DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk heeft toegezegd mee te doen met de elfsteden estafettetocht.