Nieuwsbericht

Webinar voor zorgverleners: Goede zorg = Rookvrije zorg

8 juni 2020 | 1 minuut lezen

30 juni van 13.00 tot 14.00 organiseert Verslavingskunde Noord Nederland samen met de werkgroep Rookvrije zorg de webinar 'Goede zorg = Rookvrije zorg'. Deze webinar richt zich op zorgverleners. Dokters, verpleegkundigen en andere zorgverleners hebben een belangrijke rol in het rookvrij maken van organisaties. Immers: de patient luistert naar de dokter.  

Drie sprekers nemen ons mee in het verhaal van rookvrije zorg, juist nu.

  1. Esther Croes, arts-epidemioloog bij het Trimbos-instituut, spreekt over het belang van rookvrije zorg en stoppen met roken, juist in deze tijd van corona. Haar presentatie gaat over de relatie tussen roken (nicotine) en het oplopen en de ernst van Covid-19. Ze bespreekt hoe stress de motivatie van rokers beïnvloedt.  
  2. Robert van de Graaf, verslavingsarts KNMG, vertelt hoe je het rookvrij maken van je eigen organisatie praktisch kunt aanpakken en welke hulpmiddelen je hiervoor kunt gebruiken. We waren immers al begonnen met het rookvrij maken van de zorg en hoe gaan we hier mee door en welke hulp kun je hier bij gebruiken.
  3. Noor Rikkers – Mutsaerts, kinderlongarts bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), vertelt een aantal goede voorbeelden over het rookvrij maken van het LUMC, bijvoorbeeld over scholing en training van medewerkers. Door haar verhaal krijg je misschien zelf ook ideeën hoe je hier in je eigen organisatie mee aan de slag kunt gaan.

Meld je aan door een e-mail te sturen naar rookvrijezorg@trimbos.nl. Een dag van tevoren ontvang je de link naar de webinar.  

NieuwsVacaturesOver NVZ Kennisnet