Nieuwsbericht

Online samenwerkingsplatform NVZ Kennisnet compleet vernieuwd

Profielfoto van Frederique Nagtegaal
Frederique Nagtegaal
28 oktober 2020 | 1 minuut lezen

Meer dan 5.900 zorgprofessionals delen dagelijks hun kennis op NVZ Kennisnet, het digitale kennis- en samenwerkingsplatform van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. NVZ Kennisnet bestaat in november 5 jaar en groeit nog steeds. Daarom is de online community nu compleet vernieuwd.

Op NVZ Kennisnet komen dagelijks collega’s uit de zorg met elkaar in contact om kennis en ervaringen uit te wisselen over thema’s die spelen binnen de gezondheidszorg. Ook biedt NVZ Kennisnet ruimte om praktijkvoorbeelden te delen uit de ziekenhuizen, revalidatiecentra en categorale-instellingen. Het is ook mogelijk om documenten, nieuws en vacatures (gratis) te plaatsen. 

Mijn NVZ Kennisnet

Het NVZ Kennisnet heeft niet alleen een update qua techniek gehad, maar is qua uiterlijk ook grondig aangepakt en heeft een hele nieuwe frisse look gekregen. Daarnaast is een aantal functionaliteiten verbeterd en toegevoegd zodat NVZ Kennisnet nog gebruiksvriendelijker is. Zo is er nu een ‘Mijn NVZ Kennisnet’. In deze Mijn-omgeving staan voor elke deelnemer de eigen relevante berichten en kennisgroepen op één plek.

Verschillende groepen

De kennisgroepen waarin informatie wordt uitgewisseld, krijgen qua toegangsniveau een andere benaming:

  • 'Open' groepen zijn voor iedereen toegankelijk die een account heeft op NVZ Kennisnet. 
  • Voor groepen met de status ‘Op aanvraag’, kun je een aanvraag indienen voor lidmaatschap. 
  • Tenslotte zijn er ook nog groepen waar je alleen ‘Op uitnodiging’ lid van kunt worden.

Goede Zorg doen we Samen

Onlangs presenteerde de NVZ haar strategie voor de komende jaren. Goede Zorg doen we Samen is de overkoepelende boodschap. Met het vernieuwde NVZ Kennisnet hopen we die samenwerking nóg beter te faciliteren.

Vragen of opmerkingen?

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, of dingen vinden die niet goed werken: stuur ons een e-mail op nvzkennisnet@nvz-ziekenhuizen.nl. NVZ Kennisnet werkt het beste in de browsers Chrome en Edge.