Nieuwsbericht

Rivas lanceert frisse thuiszorgcampagne ‘Hoezo billen wassen?’

Profielfoto van Karen de Groot
Karen de Groot
2 juni 2017 | 1 minuut lezen

Thuiszorg heeft onterecht het imago van ‘alleen maar billen wassen’. Zorgprofessionals van Rivas thuiszorg Mieke de Jong (23), Romy de Hoog (21) en Thomas van Sinderen (23) zijn daar wel klaar mee. In de campagne en op de website www.hoezobillenwassen.nl vertellen zij enthousiast waarom het werken in de thuiszorg nog zoveel meer is. Met de campagne wil Rivas zorgprofessionals werven die het nieuwe gezicht van Rivas thuiszorg in de wijk willen worden.

Thuiszorg
‘Werken in de thuiszorg is dynamisch’, zegt Twan van den Munckhof, directeur thuiszorg bij Rivas. ‘Door het beleid van de overheid wonen mensen steeds langer thuis, doorgaans met meer dan één gezondheidsprobleem. Dat maakt de zorg voor cliënten in de thuiszorg niet alleen complex maar ook meteen interessant voor zorgprofessionals.’ Bij Rivas thuiszorg wordt een breed scala aan zorg geboden. ‘Zoals hulp bij het opstaan en aankleden, toedienen van medicijnen en aantrekken van steunkousen’, zegt Van den Munckhof. ‘En Rivas biedt meer, zoals: gespecialiseerde verpleegkundige zorg, ondersteuning bij beginnende dementie, wondzorg, diabetes en zorg in de laatste levensfase.’

Nieuwe collega’s thuiszorg
‘Bij Rivas wordt dagelijks dit brede aanbod van thuiszorg verleend aan zoveel cliënten, dat de ruim 1.000 enthousiaste zorgprofessionals extra handen goed kunnen gebruiken’, vervolgt Van den Munckhof. ‘Vandaar een frisse social media-campagne voor de werving van nieuwe, toekomstige collega’s.’ De slogan van de campagne is: ‘Hoezo billen wassen? Rivas thuiszorg is zoveel meer.’ Zorgprofessional Mieke de Jong over de thuiszorg: ‘Werken in de thuiszorg is leuk en afwisselend. Solliciteren en mijn nieuwe collega worden, is daarom een goed idee’, vertelt ze. In korte vlogs vertellen Mieke en haar collega’s Romy en Thomas hier meer over. En ze maken gelijk van de gelegenheid gebruik om korte metten te maken met het onterechte thuiszorg-imago van ‘alleen maar billen wassen’.

Meer informatie
Meer informatie over de campagne ‘Hoezo billen wassen? Rivas thuiszorg is zoveel meer’ is te vinden op: www.hoezobillenwassen.nl en www.facebook.com/werkenbijrivas.

Een overzicht van de vacatures bij Rivas staat op www.werkenbijrivas.nl. Voor vragen kan contact worden opgenomen via Rivas Zorglijn 0900-8440.