Nieuwsbericht

Online informatiebijeenkomst subsidieregeling veelbelovende zorg

16 december 2020 | 2 minuten lezen

Online informatiebijeenkomst subsidieregeling veelbelovende zorg

Dinsdag 2 februari 2021
10:30-12:00 uur

Zorginstituut Nederland organiseert op 2 februari 2021 een online informatiebijeenkomst over de subsidieregeling veelbelovende zorg.

 

Belangstellenden kunnen zich nu al aanmelden.

 

De informatiebijeenkomst is online. Het programma plus de link om u aan te melden wordt begin januari 2021 per email naar u verzonden.

 

 

Ik meld mij nu al aan

 
 

 

De subsidieregeling veelbelovende zorg wordt tweemaal per jaar opengesteld voor het indienen van projectvoorstellen. De eerste ronde voor het indienen start op 2 februari 2021, de tweede ronde op 27 juli 2021.

 

Wat kunt u verwachten?
Neem deel aan de interactieve webinar op dinsdag 2 februari en krijg:

  • kennis en inzicht over de procedure en de criteria van deze subsidieregeling;
  • het vernieuwde formulier voor het indienen van een projectidee;
  • tips en trucs (o.a. over hoe de adviescommissie veelbelovende zorg uw voorstel toetst).

 

Verder is het mogelijk om tijdens de webinar vragen te stellen via de chat of voorafgaand naar ons te mailen via veelbelovendezorg@zinl.nl.

 

NB. Deze informatiebijeenkomst wordt slechts éénmaal per jaar gegeven, dus mis haar niet en meld u nu alvast aan!

 

Over de subsidieregeling veelbelovende zorg
Het doel van de subsidieregeling veelbelovende zorg is ervoor zorgen dat patiënten versneld toegang krijgen tot veelbelovende zorg via de basisverzekering.

 

In Nederland wordt zorg alleen vergoed vanuit het basispakket als het ten minste even effectief is als de zorg die standaard wordt geboden. Om dit te kunnen vaststellen, is kwalitatief goed (vergelijkend) onderzoek noodzakelijk. Is dit er niet, dan is (aanvullend) onderzoek nodig. Zorgkosten kunnen flink oplopen tijdens het onderzoek, terwijl deze lastig te financieren zijn. Daarom is er de subsidieregeling veelbelovende zorg, waarmee zowel de onderzoeks- als de zorgkosten worden gefinancierd.

 

Meer informatie? Die vindt u op de website van Zorginstituut Nederland. Vragen beantwoorden wij graag, u kunt deze mailen naar: veelbelovendezorg@zinl.nl

 
NieuwsVacaturesOver NVZ Kennisnet