Nieuwsbericht

Bea Annot is de nieuwe voorzitter raad van toezicht van Vogellanden

6 januari 2021 | 1 minuut lezen

Vogellanden verwelkomt Bea Annot als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht. Zij is 1 januari 2021 gestart bij het centrum voor revalidatie en bijzondere tandheelkunde in Zwolle.

Bea Annot: “Ik zie Vogellanden als een organisatie die hoog staat aangeschreven en ben enthousiast over de kwaliteit van gezondheidszorg. Het spreekt mij aan dat Vogellanden uitgaat van positieve gezondheid. En dat humor één van haar kernwaarden is.”

Annot is hiernaast ook voorzitter van de raad van commissarissen bij een woningcorporatie en een organisatie in de ouderenzorg. Als veranderkundige begeleidde ze de afgelopen 20 jaar veel directeuren, bestuurders en raden van toezicht in profit en non-profit organisaties. Als governance specialist evalueert en begeleidt zij regelmatig raden vanuit drie koepels voor toezichthouders, VTOI (onderwijs), NVTZ (zorg) en VTW (woningcorporaties). Daarnaast is ze docent in twee masterclasses voor voorzitters van raden en gastdocent op de Erasmus Universiteit (masters Gezondheidsmanagement). Ook begeleidt ze een aantal intercollegiale adviesgroepen met onder andere zorgbestuurders.
Ze schrijft regelmatig over leiderschap en over governance. Publicaties De hei op? Niet doen! en Alle commissarissen het klooster in zijn van haar hand.

Als voorzitter wil Bea Annot zich inzetten voor het effectief en plezierig functioneren van de raad en daarmee bijdragen aan de doelstelling van Vogellanden. Ze ziet de raad van toezicht als een team dat samen verantwoordelijkheid neemt en bouwt aan goede samenwerking met de bestuurder, de OR, CR en de medische staf.

Met ruim 550 medewerkers voorziet Vogellanden Zwolle en omliggende regio van medisch specialistische revalidatie en bijzondere tandheelkunde voor kinderen en volwassenen. Meer informatie op www.vogellanden.nl.

Bijlagen

NieuwsVacaturesOver NVZ Kennisnet