Nieuwsbericht

IGJ concept-toetsingskader vaccineren

11 januari 2021 | 1 minuut lezen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) houdt actief toezicht op het vaccineren tegen COVID-19. De inspectie is daarom aanwezig op diverse locaties waar gevaccineerd gaat worden, dus zowel bij de GGD’en, de ziekenhuizen, instellingen en de huisartsen.

De IGJ vindt het essentieel dat het vaccineren tegen COVID-19 veilig en verantwoord gebeurt. Dit is in het belang van een goede en veilige zorg aan cliënten en patiënten. De IGJ zal hier toezicht op houden en heeft daarbij oog voor het hele proces, zoals bijvoorbeeld het bewaren, vervoeren en het toedienen van vaccins.

Voor deze inspecties is een concept-toetsingskader ontwikkeld. Hierin staat wat de inspectie gaat toetsen. Dit toetsingskader kunt u hieronder downloaden.

https://www.igj.nl/publicaties/toetsingskaders/2021/01/05/coronavaccin-ontvangst-en-opslag-op-toedienlocatie

Bijlagen

16 maart 2021

Het IGJ toetsingskader en de andere wet-, regelgeving, richtlijnen en externe eisen voor medisch specialistische zorg die in Nederland gelden zijn te raadplegen in het Landelijk Overzicht Richtlijnen en Eisen Nederlandse Zorg: de LORENZ-compliance tool voor risicomangement.

Alle NVZ- en NFU- leden hebben sinds juli 2020 toegang tot LORENZ dit overzicht via de automatische inlog in hun instelling (veelal geplaatst op het intranet/kwaliteitsplein bij het interne documentbeheersysteem).

Mocht je willen weten wie de contactpersoon is van jouw instelling neem dan contact op met Christa Gijsbertsen, projectmedewerker/beheer E: LORENZ@NVZ-ziekenhuizen.nl of telefonisch via Erica de Loos, beleidsmedewerker, M: 06 12 12 01 57 

Mocht een wet- of regelgeving ontbreken in LORENZ of niet actueel zijn dan kun je dit via de button 'opmerking toevoegen' in LORENZ aangeven en kunnen wij het aanpassen. Graag wel je e-mailadres achterlaten.  

NieuwsVacaturesOver NVZ Kennisnet