Nieuwsbericht

Nieuwe aanvraagronde Subsidieregeling veelbelovende zorg gestart

4 februari 2021 | 1 minuut lezen

De Subsidieregeling veelbelovende zorg is op dinsdag 2 februari opnieuw opengesteld voor het indienen van projectideeën. De deadline voor het indienen van een projectidee tijdens de ronde die nu van start is, is dinsdag 6 april 2021 vóór 14:00 uur.

De belangrijkste informatie voor het indienen van een projectidee, vindt u hieronder.

En verder wijzen wij u op alle verdere informatie over de Subsidieregeling veelbelovende zorg op de website van Zorginstituut Nederland.

Doel van de Subsidieregeling veelbelovende zorg is bevorderen dat veelbelovende zorg sneller beschikbaar komt voor patiënten via het basispakket. Dit gebeurt door het financieren van onderzoek dat de effectiviteit van een nieuwe zorgbehandeling aantoont, in vergelijking met de standaardbehandeling.  De regeling voorziet in een duidelijke vraag en vult een lacune in, want in de praktijk is het voor onderzoekers vaak heel lastig om voldoende geld bij elkaar te krijgen om ook de hoge zorgkosten aan patiënten tijdens het onderzoek te financieren. De Subsidieregeling veelbelovende zorg financiert zowel de zorg- als onderzoekskosten. Op basis van het wetenschappelijk bewijs neemt het Zorginstituut aan het eind van het onderzoekstraject binnen zes maanden een standpunt in of de onderzochte zorg voldoet aan ‘de stand van wetenschap en praktijk’ en daarmee verzekerde zorg is. In 2020 ontvingen vijf onderzoeksprojecten voor veelbelovende zorg de eerste subsidiebedragen, variërend van 6,5 ton tot 30 miljoen euro.

Heeft u vragen over de regeling? Neem contact op met het team veelbelovende zorg van het Zorginstituut en ZonMw, via veelbelovendezorg@zinl.nl

NieuwsVacaturesOver NVZ Kennisnet