Nieuwsbericht

Nieuwsbrief Samen beslissen is uit

11 februari 2021 | 1 minuut lezen

Vier keer per jaar verschijnt de nieuwsbrief Samen beslissen, met inspirerende voorbeelden van samen beslissen op de werkvloer. Deze week is een nieuwe editie verschenen.

In de nieuwsbief staat onder andere een artikel over een pilot in het OLVG waar zorgverleners hebben geleerd om samen beslissen gestructureerd aan te pakken. Ook is er een verhaal over de verankering van samen beslissen in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). Wat betekent dit voor de praktijk; voor zorgverleners, ziekenhuizen en patiënten?
 
Over de nieuwsbrief
De nieuwsbrief Samen beslissen is een initiatief van de Patiëntfederatie, FMS, NFU en de NVZ. De artikelen van de nieuwsbrief verschijnen op de website www.begineengoedgesprek.nl

Vanuit het landelijke programma Uitkomstgerichte zorg worden op dit moment nieuwe initiatieven gestart om samen beslissen te stimuleren. Er komen nieuwe praktijkvoorbeelden om van elkaar te leren, en er start in 2021 een landelijke campagne over samen beslissen. De nieuwsbrief Samen beslissen zal hierin meegaan.

NieuwsVacaturesOver NVZ Kennisnet