Nieuwsbericht

Vacature DBC adviseur Sint Antoniusziekenhuis

Profielfoto van Marloes Crijns
3 oktober 2017 | 3 minuten lezen
Functiebeschrijving

Hoe fijn is het om jouw talenten te kunnen inzetten en op die manier een belangrijke bijdrage te kunnen leveren in de ondersteuning aan de kwaliteit en de bewaking van de compliance van de DBC-zorgproductregistratie? Wij, het St. Antonius Ziekenhuis, hebben een mooie vacature voor een enthousiaste en doortastende collega die zijn/haar professionaliteit inzet in de organisatie en in de verdere ontwikkeling van het takenpakket van de DBC Adviseur.

 

DBC Adviseur

36 uur/week, Nieuwegein

 

Wat ga je doen?

Als DBC-adviseur ben je het aanspreekpunt voor verschillende specialismen op het gebied van DBC-registratie. Je werkzaamheden zijn deels ´going concern´ en deels projectmatig waarbij het optimaliseren van registratieprocessen, signaleren van risico´s en analyse van de productregistratie leading is. Binnen het St. Antonius heb je te maken met collega’s op diverse lagen binnen de organisatie.

 

Voorbeelden van structurele werkzaamheden zijn onder andere het geven van registratie-adviezen, het verzorgen van presentaties en opleidingen, controle uitoefenen op de DBC- zorgproductregistratie en rapporteren aan de maatschappen en zorgmanager. Verder vertaal je als adviseur externe beleidsmatige ontwikkelingen naar intern beleid.

 

Toekomstige uitdagingen zijn: implementatie EPD-ZIS, implementatie van diverse softwaremodules, landelijk zelfonderzoek ziekenhuiszorg, ziekenhuisbrede opleidingen rondom DBC-systematiek, veranderende marktontwikkelingen op het gebied van DBC-zorgproductregistratie.

 

Wij vragen:

 • HBO+ diploma aangevuld met relevante cursussen, voorkeur voor studie richting bestuurskunde/bedrijfskunde
 • Je hebt 2 tot 5 jaar werkervaring in dit vakgebied
 • Kennis en ervaring met projectmanagement in een financieel administratieve omgeving is een pre, net als kennis van de DBC-systematiek binnen de ziekenhuiszorg
 • Gezien de toekomstige uitdagingen is affiniteit met opleidingen en geven van presentaties een pre
 • Verder vragen we een proactieve teamplayer, met een goed analytisch vermogen die in staat is problemen te doorgronden; je weet verbetermogelijkheden in kaart te brengen en de juiste mensen te vinden om het proces te optimaliseren; je hebt affiniteit met en kennis van automatisering
 • Je weet anderen te motiveren, overtuigen en je bent in staat om kennis te delen. Dat vraagt pro-activiteit, enthousiasme, empathie, betrokkenheid, overtuigingskracht en doorzettingsvermogen.

 

Het St. Antonius Ziekenhuis

Werken in het St. Antonius Ziekenhuis betekent werken in het grootste topklinische opleidingsziekenhuis van Nederland. Wij bieden (hoog)complexe zorg op meerdere locaties. Onze klinische speerpunten zijn hart & vaat, longen en kanker. Bij ons werk je in een omgeving gericht op innovatie en onderzoek waarbij je gebruik kunt maken van de nieuwste behandeltechnieken en apparatuur. Maar ook in een omgeving waar je je persoonlijk kunt ontwikkelen. Dat vinden wij belangrijk. Onze ruim 6.000 goed opgeleide en betrokken medewerkers halen dagelijks het beste uit zichzelf om onze medische en verpleegkundige zorg en service continu te verbeteren. Zo werken wij dagelijks aan onze missie: Samen zorgen voor kwaliteit van leven. En last but not least: onderzoeksbureau TEI heeft het St. Antonius in 2017 voor de 10e keer op rij uitgeroepen tot Topwerkgever!

 

De afdeling

De eenheid Financiën & Informatievoorziening (F&I) heeft een hoog ambitieniveau en wil zich graag meten aan vakgenoten uit kwalitatief hoogwaardige ziekenhuizen in Nederland. We streven naar een team van professionals waarbij iedereen zijn of haar kracht kan excelleren.

 

Wij bieden managementondersteuning aan de Raad van Bestuur, het management en de medische staf op het gebied van financiën, (product)administratie, planning & control en informatievoorziening.

 

Binnen deze eenheid zorgt de afdeling Productadministratie & Opbrengstverantwoording (P&O) voor rechtmatige, volledige en tijdige (patiënt)registratie, medische registratie, productiesturing, beantwoording van bekostiging vraagstukken, validatie externe gegevensverstrekking, ondersteuning Stafmaatschap en ondersteuning van de salesorganisatie. De afdeling bestaat uit een drietal teams: Adviesteam, Naleving en Controle, Zorgadministratie en Opbrengstverantwoording & Verkoopondersteuning.

 

Het DBC team

Als DBC -adviseur maak je onderdeel uit van het DBC-team (10 fte). We adviseren de organisatie en oefenen controle uit op het gebied van DBC-zorgproductregistratie. Daarnaast wordt een deel van de DBC-zorgproductregistratie uitgeoefend. Het dienstenportfolio van de afdeling is volop in ontwikkeling als gevolg van veranderingen in de markt, samenwerking met andere zorginstellingen en implementatie van een nieuw EPD-ZIS. Binnen het adviesteam wordt onderscheid gemaakt in adviseurs per specialisme en daarnaast specifieke projecten en dossiers. Denk hierbij aan opleidingen, implementatie controletool, implementatie klantcontactsysteem.

 

Wij bieden

Een uitdagende functie waar veel van jou en je collega´s wordt gevraagd.

 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO-Ziekenhuizen. Salariëring vindt plaats volgens FWG 55 tot FWG 60, minimaal € 2612 tot maximaal € 4378 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, en is afhankelijk van ervaring en opleiding
 • Flexibele arbeidstijden
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand en de mogelijkheid deel te nemen aan een fiets-, fitness-of ‘bring your own device’’-regeling
 • Ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding
 • Deelname aan carrièreportaal ‘Sterk in je Werk’

 

Wil je meer informatie?

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Inger Millenaar (Coördinator DBC-team), tel. 06 – 225 374 34. Zij vertelt je graag meer over deze functie.

 

Voor vragen over de selectieprocedure kun je terecht bij het Recruitment team Antonius@Work via het telefoonnummer 088 320 86 40.

 

Sollicitatie

Je kunt direct solliciteren, tot 19 oktober a.s., via de sollicitatiebutton.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden; DBC Adviseur vacature, Nieuwegein, Utrecht, Ziekenhuis, Gezondheidszorgbaan, DBC-zorgproductregistratie