Nieuwsbericht

Nieuwsbrief: Inspiratie voor samenbeslissers #12

2 juli 2021 | 2 minuten lezen

Nieuwsbrief Samen Beslissen wordt vernieuwd

Dit is de laatste nieuwsbrief over Samen Beslissen in de huidige vorm. We hebben ruim 1400 abonnees en Samen Beslissen leeft volop bij zorgverleners en patiënten(organisaties). Reden genoeg om elkaar te blijven inspireren. Daarom blijven we je informeren over mooie initiatieven en nieuwe ontwikkelingen met een nieuwe nieuwsbrief. Dit najaar ontvang je het eerste nummer in je mailbox.
De volledige artikelen staan voortaan op Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg

Zorgpartijen lanceren 6 september campagne Samen Beslissen

Een nieuwe, anderhalf jaar durende campagne over Samen Beslissen start op maandag 6 september. Het is de grootste campagne over dit onderwerp ooit en iedereen gaat dit zien en horen op tv, radio, billboards in print en online. Ook in de medisch specialistische zorg, huisartsenzorg, paramedische zorg en wijkverpleging wordt het thema flink op de kaart gezet. “We hopen dat Samen Beslissen zo vanzelfsprekender wordt. Voor patiënt en zorgverlener. Beiden krijgen in de campagne hele concrete tips.” Een interview met campagnemanager Caroline de Moor. 

>> Lees meer

Leren van praktijkvoorbeelden

Instellingen en zorgverleners kunnen veel van elkaar leren. Praktijkvoorbeelden geven inzicht in hoe andere ziekenhuizen en klinieken invulling geven aan Samen Beslissen: wat zijn de randvoorwaarden, wat werkt goed en welke belemmeringen ervaren ze? 
Op het Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg vind je praktijkvoorbeelden over Samen Beslissen. 
Wil je zelf ook geleerde lessen delen? Mail dan met Firiël Suijker (projectmedewerker Leren van elkaar).

Lees nu alvast:
>> Ziekenhuisbrede toepassing van Samen Beslissen bij Bernhoven
>> Beslissingen in spreekkamer in beeld brengt UMC Utrecht verder 

Animatie Uitkomstgerichte Zorg

Je weet wat Uitkomstgerichte Zorg is en dat Samen Beslissen daar een belangrijke pijler van is. Maar leg het maar eens kort uit aan collega’s of thuis. Deze animatie van 1,5 minuut helpt daarbij.

>> Animatie Uitkomstgerichte Zorg 

Congres Uitkomstgerichte Zorg 'Wat is belangrijk voor jou'

Tijdens een afwisselend online congres op 8 en 10 juni met talkshows, workshops en werkbezoeken zet Ronnie van Diemen, directeur-generaal Curatieve Zorg, direct de toon. “Uitkomstgerichte zorg begint met de vraag ‘Wat is belangrijk voor jou als patiënt? En onder welke omstandigheden vind jij je leven goed?’” 

Uitkomstgerichte Zorg en Samen Beslissen vullen elkaar aan, vinden ook andere sprekers in de openingstalkshow. De dialoog in de spreekkamer is de basis waar uitkomstinformatie moet landen, stelt Josine van der Kraan van Patiëntenfederatie Nederland. In deelsessies leren deelnemers hoe dat praktijk wordt. 

>> Een impressie van 2 deelsessies en een werkbezoek 

Samenspel tussen patiënt en zorgverlener

De slottalkshow van de online conferentie start met het praktijkverhaal van Ed Loohuis. Hij is heel duidelijk over zijn keuzes en afwegingen. 
Kijk het filmpje 

NieuwsVacaturesOver NVZ Kennisnet