Nieuwsbericht

Vacature zorgconsulent met functioneel beheer aandachtsgebied

Hester Touwen
20 december 2017 | 2 minuten lezen
Zorgconsulent met aandachtsgebied functioneel beheer Omschrijving

Werken in het Rode Kruis Ziekenhuis betekent werken voor het welzijn en de gezondheid van de patiënt. Onze patiënten verdienen de beste zorg, van de meest deskundige professionals in een omgeving waar gastvrijheid voorop staat. Daar streven wij naar, 24 uur per dag, elke dag weer. Het RKZ is hét ziekenhuis voor inwoners uit de regio IJmond en omstreken en thuis van het Brandwondencentrum Beverwijk: internationaal expertisecentrum op het gebied van onderzoek en behandeling van (brand)wonden en littekens.

 

De afdeling Zorgadministratie is verantwoordelijk voor het proces rondom juiste, tijdige en volledige vastlegging van administratieve gegevens rondom de patiëntenzorg. Samengevat is de kerntaak van een afdeling: controle, ontwikkeling, advisering, implementatie, uitvoering en beheer van de administratieve organisatie en interne controle op het gebied van de zorgadministratie. Hierbij is het beleid, vastgesteld in de visie AO/IC, leidend. Dit resulteert in een minimalisatie van het aantal fouten in het gehele administratieve proces van registratie t/m facturatie. 

 

Wij zijn per januari 2018 op zoek naar een

Zorgconsulent met aandachtsgebied functioneel beheer
(36 uur per week)

 

Beeld van de functie

Als zorgconsulent ondersteun je de organisatorische eenheden van het ziekenhuis bij de registratie van DBC-zorgtrajecten en zorgactiviteiten. Samen met collega zorgconsulenten ben jij het aanspreekpunt voor een aantal vakgroepen, de medisch specialisten en andere medewerkers binnen deze disciplines. Je geeft hen advies over de registratie en de wet- en regelgeving, signaleert problemen in de registratie en helpt mee met het zoeken naar een oplossing hiervoor. Je werkt samen met collega’s, bijvoorbeeld zorgconsulenten, P&C, ICT, om tot structurele en integrale oplossingen te komen. Je bent verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van de registratie en het minimaliseren van fouten. Je analyseert administratieve processen en registratie data, trekt hieruit de juiste conclusies, bepaalt het te volgen beleid en implementeert dit. Je bent in staat het grote geheel en verbanden te zien, kunt jouw visie duidelijk verwoorden, zowel mondeling als schriftelijk en presenteert deze aan betrokkenen. Daarnaast zijn er een aantal administratieve taken die moeten worden uitgevoerd, deze worden verdeeld tussen de zorgconsulenten zodat ieder zijn eigen aandachtspunt heeft. Je werkt zelfstandig en bent in staat jouw eigen takenpakket te managen.
Een specifiek aandachtspunt in deze functie betreft functioneel beheer. De functioneel beheerder is namens de proces eigenaar voor de Zorg Administratie verantwoordelijk voor de continuïteit en het optimaal functioneren van de Hix modules CS Ambulant, CS Validatie, CS Diagnose en Complicatie en CS Aanleveringen.

Wij bieden

Een functie met een enthousiast team van collega’s. De functie is ingedeeld in FWG 55, minimaal € 2,612- en maximaal € 3,840- bruto per maand op basis van 36 uur per week, exclusief 8 % vakantietoeslag en 8,33 % eindejaarsuitkering.

Interesse?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Hester Touwen, tel: 0251-265456.

Solliciteren?

Jouw digitale sollicitatie kun je vóór 28 december 2017 richten aan Wilma Teekens, adviseur Personeel en Organisatie.

Vereisten
  • HBO werk- en denkniveau op bedrijfseconomisch gebied of vergelijkbaar
  • Aantoonbare ervaring in de zorgsector.
  • Aantoonbare ervaring met DBC/DOT registratie en wet- en regelgeving.
  • Ervaring met Chipsoft Hix en/of vergelijkbaar ZIS systeem.
  • Adviesvaardigheden en overtuigingskracht. Analytisch ingesteld.
  • Affiniteit en/of ervaring met procesoptimalisatie.
  • Accuraat en gestructureerd, maakt de geleverde kwaliteit meet- en zichtbaar.
  • Zelfstandig, anticiperend en besluitvaardig.
  • Sociaal en (mondeling en schriftelijk) communicatief vaardig.
  • Enthousiaste, resultaatgerichte en proactieve persoonlijkheid met veel eigen initiatief.

 

Deze vacature is  intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben re integranten en boventallige kandidaten voorrang. Acquisitie op grond van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

NieuwsVacaturesOver NVZ Kennisnet