Nieuwsbericht

Gezocht: DBC adviseur bij OLVG

Op 28 december 2017 geplaatst door

Wil jij jouw kennis en ervaring inzetten in hét stadsziekenhuis van Amsterdam?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste DBC adviseur die wil helpen de Zorgadministratie binnen OLVG op de kaart te zetten.

Als DBC adviseur ben jij verantwoordelijk voor het proactief en professioneel informeren, adviseren en ondersteunen van medisch specialisten, andere zorgverleners en het management bij het vertalen, implementeren en uitvoeren van wet- en regelgeving aangaande productieregistratie.

Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Adviseren en ondersteuning bieden op het gebied van zorgadministratie en specifieke wet- en regelgeving omtrent de productieregistratie;
 • Bewaken van de bronregistratie, onder andere door data-analyses;
 • Verbeteren van de bronregistratie door training en instructie en door optimalisering van werkprocessen en de inrichting van Epic;
 • Bijdrage leveren aan het functioneel beheer van het EPD systeem en andere gerelateerde systemen binnen OLVG.

Daarnaast participeer je in (organisatiebrede) projecten en andere vormen van beleidsontwikkeling in het kader van registratie aan de bron. Hierbij vervul je regelmatig de rol van projectleider.

Kortom een boeiende en zelfstandige functie binnen een dynamische werkomgeving.

Werkomgeving

Je komt te werken in een enthouasiast team van jonge professionals. Binnen een afdeling die continu streeft naar verbetering van de dienstverlening.

De afdeling Zorgadministratie is gesitueerd binnen de Dienst Financiën en is het kenniscentrum van wet- en regelgeving op het gebied van alle aspecten van de zorgadministratie. De afdeling Zorgadministratie ondersteunt de éénmalige gegevensvastlegging aan de bron voor meervoudig gebruik, zodat op correcte wijze kan worden gefactureerd aan voornamelijk zorgverzekeraars en patiënten.

Als DBC adviseur werk je zelfstandig voor meerdere medische specialismen en één of meer aandachtsgebieden. Je ontvangt hiërarchisch leiding van het hoofd Zorgadministratie.

Functie-eisen

 • Relevante opleiding en minimaal een HBO werk en denkniveau;
 • Ervaring als DBC adviseur of een vergelijkbare functie is een pré;
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving, ziekenhuisfinanciering, en de DBC systematiek;
 • Kennis en ervaring van projectmanagement en projectmatig werken;
 • Je kent de relatie tussen de processen en het effect daarvan op andere systemen en processen buiten de eigen afdeling;
 • In deze rol moet je zelfstandig kunnen werken, initiatief nemen en werkinhoudelijk medewerkers kunnen aansturen;
 • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden;

OLVG heeft meerdere locaties. Werken bij OLVG kan dan ook ‘werken op meerdere locaties’ betekenen. We kennen twee hoofdlocaties te weten Oost aan het Oosterpark en West aan de Jan Tooropstraat.

Wij bieden

Wij bieden je een uitdagende baan in een prettige werkomgeving. Het betreft een functie voor, in eerste instantie, de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid en vacatureruimte volgt een contract voor onbepaalde tijd. De CAO ziekenhuizen is van toepassing. Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt je ingeschaald in FWG 55. Bovendien bieden we je uitstekende arbeidsvoorwaarden en een goede reiskostenregeling conform de CAO Ziekenhuizen.

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sharon Veffer, hoofd zorgadministratie, via telefoonnummer 06-43076903 of via s.veffer@olvg.nl Direct solliciteren kan via https://www.werkenbijolvg.nl/vacatures#

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.