Nieuwsbericht

Uitnodiging conferentie: van wens naar werkelijkheid: 25% minder ziekenhuisopnamedagen voor COPD-patiënten

Profielfoto van Frederique Nagtegaal
Frederique Nagtegaal
9 januari 2018 | 1 minuut lezen

Het is de verwachting dat op den duur overal in Nederland van regio’s gevraagd wordt systematisch te werken aan het verminderen van ziekenhuisopnamedagen voor COPD (en andere chronische ziekten). Dit vanuit het patiëntenbelang en de betaalbaarheid en toegankelijkheid van de (long)zorg. 

In Nederland zijn er ruim 600.000 mensen met COPD en dit aantal neemt toe. Jaarlijks worden 30.000 mensen samen 200.000 dagen in Nederland opgenomen in het ziekenhuis voor een COPD longaanval en dat zorgt voor veel leed, sterfte en zorgkosten. 

U bent van harte uitgenodigd voor de conferentie ‘Van wens naar werkelijkheid: 25% minder ziekenhuisopnamedagen voor COPD-patiënten’ op vrijdag 19 januari 2018. Het congres wordt georganiseerd door de Long Alliantie Nederland, het Zorginstituut Nederland, het Innovatiefonds Zorgverzekeraars en de Rijksuniversiteit Groningen. 

Ervaringen worden gedeeld van pilotregio’s die werken met het LAN “Zorgpad COPD longaanval met ziekenhuisopname” en van andere lokale initiatieven gericht op het bereiken van minder COPD ziekenhuisopnamen. Ook worden wetenschappelijke inzichten gepresenteerd. Daarnaast geven zorgverzekeraars, overheden en patiëntenorganisaties hun visie op dit onderwerp. 

Doelgroep van de conferentie zijn zorgverleners; zorgverkopers en zorginkopers; innovatieadviseurs; zorgverzekeraars; beleidsmakers; wetenschappers en (vertegenwoordigers van) ervaringsdeskundigen. Bijgaande flyer geeft meer informatie over de conferentie. Opgeven kan HIER.