Nieuwsbericht

Antwoorden op vragen over zwangerschap en COVID-vaccinatie

Profielfoto van Maud Huisman
23 september 2021 | 1 minuut lezen

Er leven nog veel vragen over COVID-19-vaccinatie i.c.m. kinderwens, zwangerschap en borstvoeding. Aanvankelijk werd een COVID-vaccinatie voor zwangere vrouwen afgeraden omdat er nog onvoldoende getest was met deze doelgroep. Inmiddels is veel onderzoek uitgevoerd en is gebleken dat je als zwangere vrouw juist extra kwetsbaar bent voor het coronavirus. Hieronder 3 verschillende video’s waarin antwoord wordt gegeven op de meest voorkomende vragen.

Zwanger of een kinderwens? 🤰 Gynaecoloog Sam Schoenmakers beantwoordt 7 vragen over coronavaccinatie - YouTube
Gynaecoloog Sam Schoenmakers van het Erasmus MC krijgt veel vragen over het effect van het coronavaccin tijdens de zwangerschap, op je vruchtbaarheid en als je borstvoeding geeft. Hij beantwoordt de meest voorkomende vragen.

Kun je je laten vaccineren tegen corona als je zwanger bent of zwanger wilt worden? - YouTube
In deze video gaat Lauren Verster in gesprek met immunoloog Marjolein van Egmond en oud-huisarts Ted van Essen. Zij beantwoorden ingezonden lezersvragen van Ouders van Nu over coronavaccinatie. Hoe zit het met coronavaccinatie als je zwanger bent, zwanger wilt worden, of borstvoeding geeft?

Moet je je laten vaccineren als je zwanger bent of een kinderwens hebt? | Coronavaccinatie - YouTube
Putri Hintaran – arts infectieziektenbestrijding – geeft antwoord op vragen als: 
Moet je je laten vaccineren als je zwanger bent of een kinderwens hebt?
Wat is nou het advies over coronavaccinatie en zwangerschap?
En wat als je binnenkort graag kinderen wilt; kun je je dan veilig laten vaccineren?

Webinar COVID-19 en zwangerschap gemist?

Het webinar voor zorgprofessionals (22 september 2021) over de achtergronden van de boostervaccinatie tegen COVID-19, ethische dilemma’s rondom COVID-19-vaccinatie en het infectierisico van COVID-19 gedurende de zwangerschap, heeft op de avond zelf en in de loop van de dagen erna inmiddels al meer dan 8.000 kijkers getrokken met een zeer hoge waarderingsscore van 8.5.

Heb je het webinar gemist? Via deze link kun je het webinar terugkijken.