Nieuwsbericht

Landelijke COVID-19 uitzending zorgprofessionals over o.a. het thema boostervaccinatie

Profielfoto van Maud Huisman
15 november 2021 | 1 minuut lezen

In deze live-uitzending op 17 november 20.00u - 21.15u gaat het over lastige thema's zoals het boostervaccinatiebeleid, kindervaccinatie (5-12 jaar) en de toename van mentale problemen onder jongeren ten gevolge van de COVID-pandemie. Het RIVM, de KNMG, de NVK, de GGD-GHOR en het NHG faciliteren samen met MedischeScholing.nl deze landelijke live-uitzending voor alle zorgprofessionals.

Nieuwe beleid boostervaccinatie: kwetsbare groepen en zorgprofessionals?
De gezondheidsraad heeft het nieuwe beleid rondom het COVID-19 boostervaccin bekend gemaakt. Welke groepen dienen een booster vaccin aangeboden te krijgen; waarom en waarmee? Wanneer zal het boostervaccinatie programma uitgevoerd worden en door wie? Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode t.a.v. boostervaccinatie voor zorgprofessionals?

Kindervaccinatie (5-12 jaar)
Er zijn veel vragen rondom kindervaccinatie in de media en ongetwijfeld ook op uw spreekuur. Welke groepen kinderen dienen gevaccineerd te worden en waarom? Károly Illy, kinderarts en voorzitter van de Nederlandse vereniging voor kindergeneeskunde, bespreekt de laatste inzichten en het beleid rondom COVID-19 vaccinatie van kinderen.

Problemen geestelijke gezondheid jongeren t.g.v. COVID-maatregelen
Het zal u niet ontgaan zijn in de media; de geestelijke druk op onze jongeren ten gevolge van de COVID-maatregelen is groot. Men ziet bijvoorbeeld een toename in depressie en angstproblematiek onder jongeren (NTVG oktober 2021, Muilekom et al.). Zowel de jeugdzorg, de vereniging van jeugdartsen en meerdere jeugdpsychiaters spreken regelmatig hun zorg uit. Maar wat zijn nu de feiten en hoe bereiken we deze groep het beste? Jeugdpsychiater en hoogleraar Robert Vermeiren zal ingaan op de ontwikkeling van de adolescent en geeft daarmee basis aan de wijze van interactie van jongeren met deze pandemie. Ook het effect van de invloed van social media op de ontwikkeling (en de introductie van Facebook in 2007) zal hierin aan bod komen. DIt zal worden gelinkt met de huidige COVID-pandemie en hoe het gebruik van social media en het gebrek aan ‘live’ sociaal contact juist funest is voor deze (kwetsbare) groep van jongeren. Robert komt met praktische tips hoe je als zorgprofessional hier alerter op kunt zijn en hoe je als team kunt samenwerken om de jongeren toch te bereiken.

Vragen stellen voor en tijdens de uitzending
De uitzending is geaccrediteerd. U kunt ook alvast een vraag stellen na uw aanmelding of reageren op vragen van collega's. De inhoud zal zoveel mogelijk afgestemd worden op de vragen die leven in het werkveld.

Meer informatie en aanmelden kan via deze link.