Nieuwsbericht

Vacature Chief Information Security Officer

Op 4 april 2018 geplaatst door

Chief Information Security Officer
(36 uur per week)

Jouw functie binnen onze afdeling
Ben jij een ervaren informatiebeveiliger en wil je graag werken in een omgeving met zeer gemotiveerde en betrokken professionals en direct overleg met het bestuur en management?  Als CISO bij het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) coördineer je namens de Raad van Bestuur (RvB) de gehele informatiebeveiliging en de processen op dat gebied. Je draagt zorg voor het zo optimaal mogelijk waarborgen van de beveiliging van gegevens over patiënten medewerkers en onderzoek. Je maakt als CISO deel uit van het Bedrijfsbureau binnen ons cluster Servicediensten. Onze afdeling ondersteunt en adviseert het management van het cluster bij de uitvoering van hun taken.

Jouw voornaamste taken en werkzaamheden betreffen het zorgdragen voor het naleven van de informatiebeveiligings- en privacy-eisen en het borgen van de AVG, NEN 7510 en ISO 27001/27002 in de gehele organisatie. Je bent voorzitter van het Information Security Management Forum en de Reviewboard Autorisaties EPD. Je geeft functioneel sturing aan de (deeltijd) ISO´s in de organisatie.

Jouw voornaamste taken en werkzaamheden als CISO:

 • Actueel houden en aanvullen van het informatiebeveiligingsbeleid;
 • Toezicht houden op de implementatie en naleving van wet en regelgeving en het informatiebeveiligingsbeleid;
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren van het management over informatieveiligheid;
 • Uitvoeren en coördineren van audits en risicoanalyses;
 • Rapporteren en adviseren met betrekking tot de maatregelen, incidenten, acties, controles en resultaten van de informatiebeveiliging;
 • Voorzitten van het informatiebeveiligingsoverleg en functioneel aansturen ISO´s;
 • Bevorderen van het beveiligingsbewustzijn en het geven van voorlichting hierover.

Jouw profiel: Overtuigende adviseur met krachtige adviesvaardigheden en een focus op resultaten
Spreekt de uitdaging je aan en herken je jezelf in onderstaande voorwaarden, dan nodigen we jou graag uit voor een kennismaking.

 • Je hebt HBO/ academisch werkniveau, aangevuld met een opleiding in het management van informatiebeveiliging (Certificeringen als CISSP, CISM & CISA zijn een pré).
 • Je hebt minimaal 3 tot 5 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie, ervaring in de zorg is een pré.
 • Je hebt uitstekende kennis van ICT techniek (netwerken, besturingssystemen en applicaties) in combinatie met een goed inzicht in bedrijfs- en organisatorische (zorg)processen.
 • Je hebt ervaring in projectmatig werken en het leiden van projecten.
 • Je hebt up-to-date kennis van de ISO 27001/27002, de NEN 7510, de AVG.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het uitvoeren van audits, risico analyses en Privacy Impact Assessments.
 • Je beschikt over de contactuele vaardigheden om effectief te kunnen communiceren op verschillende niveaus en om te gaan met de verschillende belangen in de organisatie.
 • Je kunt uitstekend zakelijk schrijven en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Je bent zorgvuldig in jouw werk, alert, integer en resultaatgericht.
 • Je neemt initiatief, je bent overtuigend en je bent gericht op samenwerken.

Jouw ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden
We bieden je een uitdagende functie in de complexe omgeving van een vooruitstrevend instituut dat samenwerkt met toponderzoekers vanuit de hele wereld en waar het belang van de patiënt voorop staat. Met de innovatie en groei die we de komende jaren als organisatie gaan doormaken, staan ook jouw ontwikkeling en groei centraal. Vanzelfsprekend staan wij open voor initiatieven die jouw ontwikkeling en die van ons team ondersteunen. De basis voor jouw arbeidsvoorwaarden is conform de CAO Ziekenhuizen.

De functie is ingeschaald in FWG 65, jouw salaris zal afhankelijk van jouw profiel en ervaring maximaal € 5.257,- bruto per maand bedragen op basis van een 36-urige werkweek. Een vakantiebijlage van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33% maken daarnaast nog onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden.

Screening zoals een referentiecheck en een VOG is standaard onderdeel van onze indiensttredingsprocedure voor deze vacature.

Interesse?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Arjen Biesterveld, Recruiter, te bereiken via 020 512 2897.

Je kunt reageren op deze vacature tot en met maandag 16 april 2018.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.