Nieuwsbericht

Uitnodiging Meet & Greet over medisch hulpverlener in de cardiologie op 6 november

Profielfoto van Robin van Tilborg
Robin van Tilborg
12 oktober 2023 | 1 minuut lezen

Vanwege de zeer krappe arbeidsmarkt moeten we het werk in onze ziekenhuizen anders organiseren. Dat doen we onder meer met nieuwe functies en beroepen zoals de medisch hulpverlener (MH). Steeds meer ziekenhuizen werken met succes en grote tevredenheid met de MH, die na de opleiding breed inzetbaar is in de acute zorg. Het beroep wordt permanent opgenomen in artikel 3 van het BIG-register.

Kennismaking met het beroep

Inmiddels telt Nederland zo’n 300 medisch hulpverleners. Wat houdt het beroep in en wat is de potentie van de MH? En hoe geef je als HR-manager, leerhuismanager en afdelingsmanager de inzet van de MH een impuls? Daarover heeft de NVZ in maart 2023 tweemaal een Meet & Greet georganiseerd. Deelnemers konden hier kennis maken met het nieuwe beroep van Medisch Hulpverlener. Meer informatie vind je in de stroomversneller: Medisch hulpverlener | Arbeidsmarktprogramma

De praktijk: Deventer Ziekenhuis

Als aanvulling organiseert de NVZ driemaal een Meet & Greet in de praktijk van een ziekenhuis. Op 6 november beginnen we in Deventer. Medewerkers van de polikliniek cardiologie en hartfunctieafdeling uit het Deventer Ziekenhuis vertellen hoe de medisch hulpverlener inzetbaar is in hun teams, waar je aan moet denken bij deze inzet en hoe de begeleiding eruit ziet.

De volgende Meet & Greets komen uit Nieuwegein, St. Antonius Ziekenhuis, cardiologie) en Den Haag, Haaglanden Medisch Centrum, SEH. De data worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Meedoen?

Laat je inspireren en meld je aan voor de online bijeenkomst van 12.00-12.45 uur.

Voor wie?

De Meet & Greet is bij uitstek bedoeld voor managers/adviseurs HR/Leerhuis die nadenken over hun teamsamenstelling en de mogelijke potentie van de MH in een gespannen arbeidsmarkt. Daarnaast is de sessie ook interessant voor (zorg)medewerkers cardiologie/IC/SEH.