Nieuwsbericht

30 januari 2024: Dag van het Werkplezier in de Zorg

Profielfoto van Christl Foekema
30 januari 2024 | 1 minuut lezen

De laatste dinsdag van januari staat bekend als Dag van het Werkplezier in de Zorg*. Zorgorganisaties en medewerkers kunnen die dag hun waardering uitspreken over collega’s en over hun vak. Op elke andere dag natuurlijk ook!

Vandaag een aantal tips en ideeën die kunnen bijdragen aan werkplezier voor medewerkers in de zorg:

  • Binnen het NVZ-programma Arbeidsmarkt is een stroomversneller ontwikkeld: In gesprek voor meer werkplezier. Deze is gericht op HR-managers.
  • De StAZ (Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen) biedt activiteiten en ondersteuning aan gericht op duurzame inzetbaarheid. Bijvoorbeeld als het gaat om roosteren en de balans werk-privé.
  • De inzet van digitale zorg kan bijdragen aan werkplezier. BeterDichtbij heeft hierover een interessante whitepaper gemaakt en toert ermee door Nederland tijdens de Slimme Zorgestafette.

Heb je zelf tips en ideeën die bijdragen aan werkplezier? Deel ze hieronder met de andere leden van deze kennisnetgroep.

*Met ingang van 2024 is FWG gestopt met de organisatie van het landelijke evenement op deze dag en met het jaarlijks agenderen en promoten van de dag.  Het stokje is overgenomen door o.a. De Fitte Medewerker, die een aantal tools aanbiedt.