Profiel

Ineke Raaijmakers

Organisatie: Maxima Medisch Centrum
Functie: Adviseur/coach
Expertise: Kwaliteit en organisatie, Patiëntveiligheid, Patiëntenparticipatie, Verandermanagement, Organisatie interne calamiteit, Integrale zorg
Lid sinds: 01-05-2017

"Vraag je niet af wat de wereld nodig heeft. Vraag je af waardoor jij tot leven komt en draag dat bij aan de wereld. Want wat de wereld nodig heeft zijn mensen die ten volle leven en bloeien."

Ambitie
Ik wil bijdragen aan heelheid, aan meer vitaliteit, plezier, creativiteit en verantwoordelijkheid. Niet óf-óf denken maar én-én. Verbinden in plaats van polariseren. Overal waar mensen samenwerken is er sprake van een onderstroom en een bovenstroom. Deze stromen wil ik bewust maken waardoor mens én organisatie vitaal kunnen groeien. Als mensen zich verbonden voelen, nemen ze verantwoordelijkheid. Voor hun eigen leven, voor hun organisatie en voor de wereld.

Realiteit
We leven in een “crisistijd”… Onze omgeving is voortdurend onderhevig aan veranderingen. De complexiteit neem toe. We hebben de neiging om er steeds weer een schepje bovenop te doen. Nog meer, nog langer, nog beter, nog sneller. Daarmee lopen we het risico het contact met onszelf te verliezen. Als we niet oppassen belanden we in een vicieuze cirkel van chronische stress met uitputting als gevolg. Zijn we niet langer in staat optimaal gebruik te maken van de potentie en kracht in onszelf. Deze situatie daagt ons uit. Alleen je hoofd erbij houden is niet meer voldoende. Ook je gevoel en de signalen van je lijf heb je nodig om beter bij jezelf te blijven en bewuste keuzes te maken. Echt willen veranderen vraagt moed en vertrouwen. Vraagt bereidheid om van tijd tot tijd stil te staan en je bewust te worden van wat er werkelijk speelt. Dan kun je keuzes maken vanuit vrijheid en volgen er acties die bij jou passen.

Mijn passie
Onderzoeken wat mensen inspireert, motiveert en verbindt. Wat hun eigenheid, kracht en potentie is. Wezenlijk contact bevorderen. Ruimte bieden aan “het nieuwe” en dat in het licht zetten.
Maar ook koken, wandelen, tuinieren, mediteren en reizen doe ik graag!

Wat heb ik te bieden
Aandacht, interesse in wie jij bent en wat er wezenlijk speelt. Door samen je vragen te onderzoeken komen we als vanzelf bij de volgende ontwikkelstap en ga je meer en meer jouw potentie leven, keuzes maken die bij jou passen.
Ik ben van origine fysiotherapeut en heb me breed ontwikkeld oa op het gebied van ekologische gezondheidszorg, coaching, mindfulness en systemisch werken.