Vraag
Laura Sander 2 augustus 2023

Op welke manieren kan je aantonen dat je bevoegd en bekwaam bent in risicovolle en voorbehouden handelingen?

Beste collega’s,

Bij Radiotherapiegroep zijn we aan het onderzoeken op welke manieren je kan aantonen dat je bevoegd en bekwaam bent in risicovolle en voorbehouden handelingen. Welke onderwijskundige mogelijkheden zijn er? En hoe kun je tegelijkertijd voldoen aan wet- en regelgeving?

Is er iemand die hier ervaring mee heeft en met ons hierover wil sparren? Ik hoor het graag! Je mag me direct mailen: l.sander@radiotherapiegroep.nl.

Alvast dank!

Groeten, Laura Sander

3 antwoorden
Profielfoto van Yolanda Rops Yolanda Rops
14 augustus 2023

Beste Laura,

Hopelijk heb je in deze vakantietijd toch al wat informatie van collega's gekregen op jouw vraag?

Het aantonen van bevoegd en bekwaam bij RVH en VBH kan op verschillende onderwijskundige manieren plaatsvinden o.a. door middel van de 'klassieke' manier in een fysiek klaslokaal. En door middel van het 'moderne' leren: e-learnings en werkplekleren  (denk aan het doornemen van protocollen met een collega of het behandelen van een patiënt waarbij een collega meekijkt).

Bijgevoegd vind je een artikel over een webinar wat we in 2022 hebben verzorgd over een nieuwe visie op het aantonen van bevoegd en bekwaamheid bij RVH en VBH waartoe steeds meer ziekenhuizen overgaan. (Er is destijds geen opname gemaakt van het webinar.)

Ook in de bijlage een uitnodiging voor een nieuw webinar op 26 september a.s. waarbij ingegaan wordt op de juridische kant van deze nieuwe visie op bekwaamheid. Jij, en anderen, zijn van harte welkom om deel te nemen aan dit werbinar.

Groeten, Yolanda Rops (NVZ)

Profielfoto van Laura Sander Laura Sander
15 augustus 2023

Dag Yolanda,

Dankjewel voor je toelichting en de bijlage! Deze informatie is zeker helpend! In de bijlage wordt verwezen nar een Q&A. Beschik je over dit document? Zou je die met mij willen delen?

Ik had de webinar al voorbij zien komen. Ik kan daar helaas niet bij aanwezig zijn. Collega’s van mij gaan gelukkig wel.

Dank en groeten, Laura

Profielfoto van Yolanda Rops Yolanda Rops
15 augustus 2023

Beste Laura en andere geïnteresseerden,

Bij deze ook de Q&A toegevoegd n.a.v. het webinar met het OLVG.

Volgend op het webinar hebben we met vier ziekenhuizen een negental vragenuren gehouden, Deventer, Rijnstate, Gelre en Maxima MC. Zij hebben een presentatie gehouden over hun visie en aanpak. Deze vragenuren waren met maximaal 15 personen zodat na de presentatie verdiepend met elkaar gesproken kon worden. Ook deze presentaties en twee interessante artikelen zijn toegevoegd.

Groeten, Yolanda Rops

NVZ 

Help Laura en beantwoord de vraag

Typ hier je antwoord

Antwoord